Vakantiekermis in Tilburg – wel hekken, geen entree

Vakantiekermis

Tilburg – In het zuiden van het land staat de zomervakantie op het punt van beginnen. Dit jaar is een uitgelezen kans voor Tilburgers om hun eigen stad als vakantiestad te gaan ontdekken, onder het motto ‘Tilburg Vakantiestad’.

Gedurende de hele zomer zijn er grotere en kleinere evenementen in en om de stad. Allemaal passend binnen de afspraken die voor het hele land gelden: met inachtneming van de 1,5 meter. Onder deze evenementen valt o.a. ook de vakantiekermis.

,,Het wordt niet de echte Tilburgse kermis met flaneren langs een route van 3,5 kilometer”, zegt kermiswethouder Rolph Dols. ,,Dat wil ik graag benadrukken. Maar het wordt wel tien dagen kermis.”

Van 17 juli tot en met 26 juli a.s. Elke dag vanaf 13.00 uur, op weekdagen tot 21.00 uur en in het weekend tot 23.00 uur: Besterdplein, Stadsforum (het oude stadhuisplein) en Koningsplein.

Kermis

Traditiegetrouw vindt in Tilburg in de zomer de grootste kermis van de Benelux plaats. Door de coronamaatregelen is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Toch kun je deze zomer dus in Tilburg wel iets van dat kermisgevoel ervaren. Geen kermislint van 3,5 kilometer, geen 200 attracties, niet hoger, sneller en harder. Wel op 3 of 4 pleinen genieten van een lèkstok, een oliebol, een ritje in de draaimolen of een van die andere dingen waar je aan denkt bij een kermis Kortom: de oergezellige kermis op het plein.

De gemeente wil zo’n vijftig attracties in de stad neerzetten. Er komt een nostalgische kermis op het Koningsplein. Daarnaast staan er vanaf vrijdag 17 juli ook attracties op het Besterdplein en tussen het Paleis-Raadhuis en de schouwburg. De pleinen worden met hekken afgezet zodat het niet te druk wordt.

,,We vragen geen entree, met gastheren- en vrouwen aan de poort en een teller zorgen we dat mensen veilig de kermispleinen kunnen bezoeken”, aldus Dols. ,,Alles wat we willen doen, doen we binnen de richtlijnen van het RIVM.”

Reuzenrad

Op de Spoorlaan staat ook een reuzenrad, bijvoorbeeld geschikt voor een romantisch ritje met uitzicht over de stad. Ook ondernemers kunnen gebruik maken van het reuzenrad voor diverse activiteiten: een rondje voor het personeel, een kunstexpositie, een diner … alle ideeën zijn welkom. Het reuzenrad staat er van 17 juli tot 17 september.

8 Responses
 1. Vanessa

  Wat fijn dat jullie komen! Mij zoon heeft Autisme en zit echt de hele jaar te wachten. Het zou heel jammer voor hem zijn als de kermis niet door ging!!

  1. Deniz Kumak

   Hoi ik ben een 45 jarige man, en ik heb ook autisme

   groetjes van mede kermis fan. Van kermis jingle geluiden en Alleen van spectaculaire attracties

 2. Mark Meijs

  Goed bezig gemeente Tilburg. Ik persoonlijk zat al in mineur omdat er geen kermis zou komen, is toch raar als je al je hele leven in de binnenstad woont. Voor de exploitanten natuurlijk ook zeer positief, die kunnen deze inkomsten goed gebruiken. Zo houdt de gemeente de kermis in leven.

 3. B

  Snap alleen niet hoe de gemeente altijd bij 3,5 km komt aangezien de lengte van de besterdmarkt tot het schouwburgplein/willemsplein maar 1,5 km is. En heen en terug maar 3

  1. Will

   googlemaps.com 1,7 km met klein omweggetje, nog een voorbeeld van je groter voordoen dan je bent.

  2. Bart

   Er staat kermis route ( lint) 3,5 km. Niet dat de kermis 3,5 km is. Dus tja net waar de gemeente begint te meten 🤣🤣

  3. Amanda Van Laerhoven

   Omdat je de pleinen op moet lopen, en de broxlaan ook meegeteld word, is totaal 4 km

%d bloggers liken dit: