Vakantiekermis in Tilburg – wel hekken, geen entree

Vakantiekermis

Tilburg – In het zuiden van het land staat de zomervakantie op het punt van beginnen. Dit jaar is een uitgelezen kans voor Tilburgers om hun eigen stad als vakantiestad te gaan ontdekken, onder het motto ‘Tilburg Vakantiestad’. العب طاولة

Gedurende de hele zomer zijn er grotere en kleinere evenementen in en om de stad. Allemaal passend binnen de afspraken die voor het hele land gelden: met inachtneming van de 1,5 meter. Onder deze evenementen valt o.a. ook de vakantiekermis.

,,Het wordt niet de echte Tilburgse kermis met flaneren langs een route van 3,5 kilometer”, zegt kermiswethouder Rolph Dols. ,,Dat wil ik graag benadrukken. Maar het wordt wel tien dagen kermis.”

Van 17 juli tot en met 26 juli a.s. Elke dag vanaf 13.00 uur, op weekdagen tot 21.00 uur en in het weekend tot 23.00 uur: Besterdplein, Stadsforum (het oude stadhuisplein) en Koningsplein. دمبلة اون لاين

Kermis

Traditiegetrouw vindt in Tilburg in de zomer de grootste kermis van de Benelux plaats. Door de coronamaatregelen is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Toch kun je deze zomer dus in Tilburg wel iets van dat kermisgevoel ervaren. Geen kermislint van 3,5 kilometer, geen 200 attracties, niet hoger, sneller en harder. Wel op 3 of 4 pleinen genieten van een lèkstok, een oliebol, een ritje in de draaimolen of een van die andere dingen waar je aan denkt bij een kermis Kortom: de oergezellige kermis op het plein.

De gemeente wil zo’n vijftig attracties in de stad neerzetten. Er komt een nostalgische kermis op het Koningsplein. Daarnaast staan er vanaf vrijdag 17 juli ook attracties op het Besterdplein en tussen het Paleis-Raadhuis en de schouwburg. De pleinen worden met hekken afgezet zodat het niet te druk wordt.

,,We vragen geen entree, met gastheren- en vrouwen aan de poort en een teller zorgen we dat mensen veilig de kermispleinen kunnen bezoeken”, aldus Dols. ,,Alles wat we willen doen, doen we binnen de richtlijnen van het RIVM.”

Reuzenrad

Op de Spoorlaan staat ook een reuzenrad, bijvoorbeeld geschikt voor een romantisch ritje met uitzicht over de stad. Ook ondernemers kunnen gebruik maken van het reuzenrad voor diverse activiteiten: een rondje voor het personeel, een kunstexpositie, een diner … alle ideeën zijn welkom. Het reuzenrad staat er van 17 juli tot 17 september. اسماء اشكال الكوتشينة

error: Content is protected !!