Fam. Otten

Geinterviewde: Jarno & Claudia Otten-Roels
Attracties: Kick Down
Datum: 26 april 2003
Plaats: Voorjaarskermis Capelle aan de IJssel

Vraag 1: Hoe ben je precies op de kermis terecht gekomen?

Jarno & Claudia: We zitten al op de kermis van thuis uit. Vader en moeder zaten ook al op de kermis dus we zijn er zo ingerold.

Vraag 2: Wat van of aan de kermis trekt je zo?

Jarno & Claudia: Hetgeen was ons trekt aan de kermis is niet de reden waarop we de kermis op zijn gegaan! De Reden dat we de kermis op zijn gegaan is omdat onze ouders er ook al op zaten en wij kwamen dus automatisch ook op de kermis terecht. De dingen die mooi zijn van het kermisleven zijn onder andere: Het vrije leven, je bent je eigen baas, je ziet veel verschillende plaatsen doordat je erg veel reist. Eigenlijk vind ik alles wel leuk aan de kermis, je bent er om mensen te vermaken en dat is altijd leuk!

Vraag 3: Welke zaken heb je allemaal gehad?

Jarno & Claudia: De zaak die we nu hebben de Kick Down is eigenlijk pas onze 2e vermaakzaak. Verder hebben we bijna alleen maar gokzaken gehad in onze carrière. Hier even een lijstje met zaken die we allemaal gehad hebben:
-Liefdesanalyse
-Wheel´m in
-Stoplichtspel
-Sla je slag
-Parajump
-Kick Down & Frietkraam
Van deze laatste 2 is de Kick Down natuurlijk van ons samen en de Frietkraam is van Claudia die er op het moment niet echt meer mee reist, omdat we nu veel tijd moeten doorbrengen met onze Kick Down.

Vraag 4: Wat vind je zelf van je eigen zaak?

Jarno & Claudia: Wij vinden onze nieuwe zaak echt SUPER. Anders hadden we em natuurlijk niet gekocht. Maar onze zaak draait leuk, hij ziet er goed uit en heeft een zeer mooie verlichting. En natuurlijk is het weer het nieuwste van het nieuwste waar wij natuurlijk erg trots op zijn!

Vraag 5: Wat zijn je favoriete kermissen?

Jarno & Claudia: Eigenlijk zijn onze favoriete kermissen de kermissen waar je het meeste geld verdient. Elke exploitant zal er zo over denken, maar de meeste komen er niet direct voor uit en dat doe ik wel. Er zijn een aantal kermissen waar ik graag sta en deze zal ik dan dit jaar ook weer bezoeken! Deze zijn:
-Horst
-Venray
-Hengelo

Vraag 6: Als je een zaak mocht kiezen met welke je mocht gaan reizen welke zaak zou dat dan zijn en waarom?

Jarno & Claudia: Hierop willen wij op dit tijdstip geen commentaar geven!

Vraag 7: Wat vind je op dit moment de best reizende attractie?

Jarno & Claudia: Het klinkt heel erg cliché, maar wij vinden onze eigen Kick Down op dit moment de best reizende attractie. Hij is nieuw, het is een zeer mooie machine, Het is een machine die op elke plaats geplaatst kan worden zowel op een hoek als midden op. Tevens zit er een mooie slag in onze machine en zit er een zeer leuke rit in!

Vraag 8: Waarom heb je gekozen voor een kleinere maat afterburner?

Jarno & Claudia: Deze vraag kunnen we combineren met vraag 9

Vraag 9: Je moest binnen 2 dagen beslissen of je de Kick Down wilde, waarom heb je toen ja gezegd?

Jarno & Claudia: Ten eerste is de Kick Down een prachtige machine, hij kan op elke plek van een kermis geplaatst worden omdat hij zowel aan de zijkant (zoals in Waalwijk) als midden op kan staan (zoals Deventer en Capelle aan de IJssel). Verder Heb ik met de Kick Down een hogere capaciteit dan met de Parajump. Bij de Parajump hadden we een capaciteit van 12 personen en nu hebben we een capaciteit van 16 personen. Verder hebben we ook ja gezegd op de Kick Down omdat de Extreme van Albert Ordelman erg goed draaide en de Kick Down dus eigenlijk wel een succes moest worden.

Vraag 10: Zou je op een Buitenlandse kermis willen staan met je Kick Down en zo ja welke?

Jarno & Claudia: Ja wij zouden zeker op een buitenlandse kermis willen staan met de Kick Down. Dan zou onze voorkeur uitgaan naar:
-Bremen
-Munchen
-Basel
De reden voor deze kermissen omdat deze kermissen zeer druk bezocht worden.

Vraag 11: Vind je het niet jammer dat je de Kick Down niet handmatig kunt besturen?

Jarno & Claudia: Van de ene kant is het wel erg jammer dat we de Kick Down niet handmatig kunt besturen omdat je er dan meer bij betrokken bent dan nu en omdat je er dan je eigen rit van kan maken, met je eigen effecten en je eigen show. Maar het is ook wel makkelijk dat we de Kick Down niet handmatig kunnen besturen. De reden hiervan is dat we dan 2 handen vrij hebben om ons met andere zaken bezig te houden zoals het verkopen van penningen (en het drinken van koffie :D)

Vraag 12: Er is een tijdje geleden een test geweest met de Kick Down om er een Inverted Freak Out van te maken! Hoe is dit afgelopen en wat vond je er zelf van?

Jarno & Claudia: Het is erg leuk dat ze het geprobeerd hebben en wie weet wordt daar in de toekomst ooit iets mee gedaan. Het zou de rit in ieder geval een stuk extremer en voor de meeste kermisfreaks een stuk interessanter maken!

Vraag 13: Als je om een of andere reden niet meer op de kermis zou kunnen werken wat zou je dan gaan doen?

Jarno: Ik zou een parenclub op gaan starten omdat hier goud geld mee te verdienen is of ik zou een lingeriezaak willen.
Claudia: In het idee van de parenclub ga ik helemaal mee. De lingeriezaak vind ik zelf niet zo. Ik zou dan meer denken aan het opzetten van een saunacomplex.

Verder willen Claudia en ik nog zeggen:
*Als het interview niet zo goed is dan alle anderen die jullie gelezen hebben ligt dat aan het weer van vandaag, het is namelijk erg kloteweer hiero en daar worden wij uiteraard niet vrolijk van!
*Verder willen wij Jordi hartelijk bedanken voor dit interview en de leuke dagen die we tot nu toe gehad hebben en de vele die er nog gaan volgen!
*Wij hopen dat de mensen nog vele plezier met onze machine zullen beleven!

error: Content is protected !!