Kermis voorbereiden

Het is een hele klus om alle attracties op hun plaats te krijgen, daarom gebeuren er weken van te voren al dingen die je als bezoeker wellicht niet eens in de gaten hebt.

Als je op de kermis naar de grond kijkt , dan zie je dat er voor iedere attractie een mooi vak is uitgetekend. عدد بطولات السيتي   Het “uitzetten” gebeurt in Tilburg vanaf ongeveer een maand van te voren.  Dit is geen klein werkje, want alles moet natuurlijk precies passen. Daar komen zelfs landmeters aan te pas.

Ongeveer 10 dagen van te voren wordt er begonnen met het verwijderen van zaken die in de weg staan.  De spullen langs de kermisroute zijn bijna allemaal demontabel. شعار اتلتكو مدريد    De reclamezuiltjes, de bushokjes, lantaarnpalen, bloembakken, alles wat in de weg van een attractie staat wordt uit de weg gezet. Soms worden zelfs bomen bijgesnoeid. موقع ألعاب اون لاين

Hier zie je een overzicht (van een aantal jaar terug) van spullen die zoal moeten wijken:

– ongeveer 100 palen
– 165 fietsbeugels
– een flink aantal banken
– de railing op de heuvel
– rond de 50 lichtmasten
– 3 palen van parkeerverwijssysteem
– 10 bushokjes
– 8 mupi´s (reclameborden)
– 30 verkeerslichten

Wat werd er tijdelijk verplaatst of nieuw geplaatst:
– 100 afzethekken
– 300 borden
– 200 borden afplakken
– 5 mupi´s
– 2 bushokjes

Ook rond die tijd begint de firma Homan samen met Essent te werken aan de stroomtoevoer van de kermis.  Er worden tientallen kilometers kabel uitgerold en overal zie je van die gele kastjes verschijnen. Dit zijn de verdelers waarvandaan de exploitanten hun stroom halen.  Per aansluiting zit een teller waarop af te lezen is hoeveel stroom er verbruikt is.

De eerste kermisreizigers die al in de buurt zijn, hebben vaak ruim een week van te voren hun woonwagens en caravans al op het exploitanten terrein gezet. Het is nog een hele klus om zoveel mensen netjes op het terrein te krijgen. In de kermisweek wonen er meer dan 1000 mensen !
Vaak zie je ook al het een en ander aan kermistransporten staan. Deze staan op een paar aangewezen plaatsen te wachten op het tijdstip dat ze de kermisroute op mogen om te kunnen opbouwen. Hier is beveiliging aanwezig om de kostbare zaken in de gaten te houden.

Kijk maar eens naar de diverse bouwfoto’s in het fotoalbum, dan zie je dat er vanaf een week of twee van te voren al heel wat te zien is in Tilburg !

error: Content is protected !!