Albert Ordelman

Geïnterviewde: Albert Ordelman
Attractie: Extreme
Datum: 14 juli 2003
Plaats: Zomerkermis Helmond

Vraag 1: Hoe ben je precies op de kermis terecht gekomen?

Albert: in het jaar 1977, de dag na koninginnedag, werd ik in Rotterdam geboren tijdens de kermis. Toen was het dus al bepaald dat ik later de kermis op zou gaan. Natuurlijk ook omdat mij ouders op de kermis zaten was het al snel duidelijk dat dit ook voor mij weggelegd was.

Vraag 2: Wat van of aan de kermis trekt je zo?

Albert: Er zijn eigenlijk heel veel redenen waarom kermis zo leuk is. Hieronder even een rijtje:
*Je bent eigen baas
*Je beslist zelf wat je doet en niet doet
*Je doet alles op je eigen manier
*De kermis is een eigen wereldje
*Het reizen is erg leuk

Vraag 3: Welke zaken heb je allemaal gehad?

Albert: Ikzelf heb maar 1 zaak gehad en dat is natuurlijk de Extreme. De zaken die mijn vader heeft gehad en waar ik ook gewerkt heb zijn:
*Break Dance
*Super Bowl
*Big Apple
*Mega Dance
*Mega Drop

Vraag 4: Wat vind je zelf van je eigen zaak?

Albert: Dit is een vraag die ik zelf niet ga beantwoorden. Dit kun je beter aan anderen overlaten:
Van anderen heb ik alleen maar positieve reacties gehad, en vooral van theme-parkers. Hierdoor kreeg ik vorig jaar ook de kermisclubaward waar ik nog steeds erg blij mee ben. موقع المراهنات العالمي Verder zie je dat gemeenten ook blij zijn met een zaak als de extreme omdat na 3 jaar de extreme nog steeds erg goed loopt en de prijzen nog steeds binnen stromen. Ik hoop dan ook dat de Extreme nog wel even onder mijn exploitatie zal blijven reizen.

Vraag 5: Wist je toen je de Extreme kocht zeker dat deze aan zou gaan slaan na het “mislukken” van de Beach Party van Van Lith?

Albert: Ten eerst wil ik hierop even kwijt dat de Beach Party geen mislukking is geweest. Deze zaak heeft de verkeerde eigenaar getroffen die totaal geen verstand van kermissen had. Deze Beach Party draait nu nog steeds zijn rondjes in Engeland waar hij het zeer goed doet! Al vond ik de Beach Party zelf geen superzaak.
Nu zal ik even iets vertellen over hoe wij de extreme gekocht hebben. Wij waren in het eerste jaar van de Mega Drop met deze zaak in Engeland toen wij daar de Chaos zagen draaien. Eigenlijk was ik daar meteen verliefd op en ik wilde ook wel met zo´n zaak gaan draaien. Later is hier dus het idee uitgekomen.

Vraag 6: Waarom wilde je toentertijd niet met de Big Apple gaan reizen waarna de Extreme kwam?

Albert: Big Apple is een leuke zaak, maar is niets voor mij. Ik wil met de jeugd in contact komen, goede muziek draaien, en ´s avonds spelen met mijn lichten. Bij Big Apple bij je ´s avonds zo goed als dicht, dus dan mis je alles wat je bij de Extreme wel hebt!

Vraag 7: Welke fabriek maakt volgens jou de beste rides?

Albert: Er zijn 2 fabrieken die voor mij op nummer 1 staan. Deze zijn KMG en Fabbri. Onze Mega Drop was echt helemaal super, maar iets minder in kwaliteit, maar Fabbri is super in service geven en dergelijke zaken. KMG Bouwt ook super rides met een betere kwaliteit dan de Fabbri rides. ألعاب كازينو Met mijn Extreme heb ik nog nooit stukken gehad in tegenstelling tot een andere in Nederland reizende zaak in dezelfde categorie dan de mijn Extreme, die van Fabbri komt.

Vraag 8: Zou je op een buitenlandse kermis willen staan en zo ja welke?

Albert: Zoals jullie allemaal wel weten sta ik al op buitenlandse kermissen. De kermissen waar ik ooit gestaan heb zijn:
*Praag
*Ierland
*Engeland
*Schotland
*Frankrijk
*Duitsland
*België
*Tsjechië

Hoe leuk en gezellig deze kermissen ook waren, lat mij maar lekker op een Nederlandse kermis staan. Hier in Nederland zit mijn publiek en mijn volk. Nederland blijft het gezelligste!

Vraag 9: Heb je je wel eens zo verveeld achter de knoppen van de extreme dat je uit verveling de lampjes in het front ging tellen?

Albert: Ik heb me wel eens heel erg verveeld ja in de kassa, maar ik tel alleen de kapotte lampjes zodat die meteen daarna gemaakt kunnen worden!

Vraag 10: Wat vind je van de Lunatic die in Drievliet staat? كيف تربح في الروليت

Albert: Ik vind deze zaak heel erg leuk. Hij mist alleen een aantal dingen:
*Iets extreems
*Een paar duizend lampjes
*Een Goede muziekinstallatie
*Wielen om naar een andere kermis te rijden

Vraag 11: Wat zijn je favoriete kermissen?

Albert: Mijn favoriete kermissen zijn kermissen waart het zeer druk is, waar mensen heel langzaam langs je attractie moeten schuifelen en lang naar je attractie moeten kijken en natuurlijk kermissen waar heel veel sfeer hangt. Enkele voorbeelden zijn:
-Tilburg
-Leiden
-Geleen
-Best

Vraag 12: Als je in de wereld een zaak mocht kiezen waar je mee mocht gaan reizen welke zou dat dan zijn en waarom?

Albert: Ik zou kiezen voor een Mondial Top Scan. Toen ik de Extreme nog niet had, had ik bijna een Mondial Top Scan gekocht. Dit is toen niet doorgegaan omdat er erg veel werk aan zit en omdat die machine niet rendabel genoeg is. Je hebt erg veel personeel nodig voor het opbouwen en afbreken van zo´n machine en ze zijn er duur in de aanschaf. Ik zou er misschien wel eens een Lucky Crane bij willen!

Vraag 13: Wat vind je op dit moment de best reizende attractie?

Albert: Een Lucky Crane. Je zit deze zaak neer en je hoeft de gehele kermis niets te doen en er komt toch erg veel geld binnen. Je wordt dus gewoon slapend rijk!!

Bij deze wil ik, Jordi Hommersom, Albert Ordelman hartstikke bedanken voor dit interview!

error: Content is protected !!