Olaf de Voer

Geïnterviewde: Olaf de Voer
Attractie: American Wipp
Datum: 22 mei 2004
Plaats: Voorjaarskermis Gemert

Vraag 1: Hoe ben je precies op de kermis terechtgekomen?

Ik ben 23 jaar geleden op de kermis geboren. Mijn vader heet De Voer en mijn moeder Arjaans. Mijn vader heeft nog steeds een autoscooter genaamd F1.

Vraag 2: Wat van of aan de kermis trekt je zo?

Er zijn een aantal aspecten aan het kermiswereldje die iedere exploitant wel prettig vindt denk ik zo. En ik denk ook dat veel exploitanten dezelfde aspecten noemen als ik namelijk:
–          Eigen baas
–          Sfeer
–          Contact met mensen

Vraag 3: Welke zaken heb je allemaal gehad?

Ikzelf heb afgelopen winter mijn eerste eigen zaak gekocht van Jacco de Winter namelijk de American Wipp. Mijn ouders hebben wel een aantal zaken gehad namelijk
–          Rups (die nu in Slagharen staat)
–          Schommel
–          Een aantal scooters, Mijn ooms reizen ook nog steeds door Nederland met hun scooters
–          Rups

Vraag 4: Wat doe je aan/met je zaak om jezelf te onderscheiden van je concurrenten?

Ook hier zal er door elke exploitant ongeveer hetzelfde antwoord gegeven worden. Je probeert natuurlijk een leuke gevarieerde rit neer te zetten die de klanten aansporen om nog eens terug te komen. Een ander belangrijk aspect is dat je natuurlijk aardig en beleefd moet zijn tegen je gasten om ze überhaupt van de rit te kunnen laten genieten. كيف تربح مراهنات كرة القدم Het laatste aspect wat mij betreft en meteen ook 1 van de belangrijkste is om je zaak goed te onderhouden. Hetgeen wat men ziet is belangrijk voor je omzet en je populariteit. Als je zaak er super uitziet, je draait er leuk mee en je gaat goed met je klanten om, dat zijn volgens mij DE 3 aspecten die je in je moet hebben als exploitant zijnde om je goed staande te houden in dit wereldje.

Vraag 5: Waarom heb je toen je een zaak kocht voor een Wippie gekozen?

Ten eerste vind ik het natuurlijk een leuke zaak anders had ik hem nooit gekocht. Ik wilde in ieder geval een grootvermaakzaak, en een wippie is leuk om mee te beginnen. Anderzijds heeft een wippie heel veel voordelen:
–          je kunt deze zaak alleen overrijden
–          je kunt deze zaak alleen opbouwen
–          je kunt hem alleen exploiteren
–          je bent dus niet afhankelijk van personeel!

Het is dus gewoon erg makkelijk om een wippie te hebben. Je kunt in principe alles alleen. Ook hebben 2 van mijn neven ook al een wippie! Dat is ook wel leuk om te vermelden. Mijn oom van vaders kant: Johan De Voer alias Rambo reist al weer een tijdje met de Body Shake. Mijn oom van mijn moeders kant: Raymond Van De Molen reist ook al weer een heel tijdje rond met zijn American Trip. Dit is dus het 3e wippie in de familie.

Vraag 6: Wat vind je van je eigen zaak?

Ik vind het nog steeds één van de mooiste wippies van Nederland. Dit vond ik al toen deze zaak nog van Schimmelpenninck was. De aspecten die mij vooral aantrekken aan mijn wippie zijn:
–          Stijl
–          Kassa
–          Decoratie
–          Verlichting
–          Mooi afgewerkt
–          Groter podium dan de meeste wippies

Vraag 7: Stap je zelf nog wel eens in een attractie en zo ja welke?

Ik stap zelf nog heel af en toe in een enkele zaak. De zaken die ik voornamelijk doe zijn:
–          Break Dance
–         Polyp
–         Katapult
–         Wippie

Vraag 8: Wat is volgens jou de best draaiende zaak in Nederland en waarom?

Dit is heel moeilijk te zeggen omdat het varieert per kermis. Ikzelf vind 2 zaken er echt bovenuit springen en dat zijn de polyp en de afterburner.

De polyp omdat deze zaak ´s middags kan draaien als familiezaak voor hele gezinnen en ´s avonds ook goed kan draaien voor de jeugd. En natuurlijk heeft deze zaak een hoge capaciteit. Een Schwarzkopf monster 3 kan wel bijna 3 maal zoveel mensen verdragen in 1 rit dan een wippie

De afterburner heeft uistraling, ziet er erg mooi uit. Deze zaak oogt uitdagend. Hij nodigt je uit om in te stappen en dat heeft naar mijn mening een Move It 18 niet.

Vraag 9: Wat zijn volgens jou de beste kermissen in Nederland en waarom?

Voor mijzelf gezien kan ik nog niet echt oordelen omdat ik tot nu toe nog geen topkermissen heb gehad met mijn nieuwe zaak.

Over het algemeen heb ikzelf een lijstje waar een kermis aan moet voldoen. De punten die hierin naar voren komen zijn:
–          Er moet voldoende attractiviteit zitten in een kermis. Dus niet te weinig maar ook zeker niet teveel grootvermaak.
–          Er moet variatie geboden worden tussen het grootvermaak, het kindervermaak en de gok. كازينو دوت كوم
–          Er moet gezorgd worden voor een mooie opstelling.
–          Een schoon terrein, met genoeg vuilcontainers
–          Goede reclame voor de kermis.

De kermissen waarvan ik vind dat die deze punten bezitten zijn:
–          Almere-Stad
–          Hoorn
–          Echt

Vraag 10: Zou je op een buitenlandse kermis willen staan en zo ja welke?

Ja, ik zou best eens een tour door het buitenland willen maken. Het liefst niet richting het oostblok (Letland, Litouwen, etc) Maar Kroatië en Slovenië lijken me wel erg leuk. De oude eigenaar van de American Wipp, Jacco de Winter, heeft een keer een tour gehad door Corsica, dat lijkt me ook wel eens leuk.

Vraag 11: Als je een zaak mochten kiezen om mee te gaan reizen welke zou dat dan zijn en waarom?

Als ik in Nederland zou moeten reizen zou ik kiezen voor een afterburner, door de super uitstraling die deze attractie bezit.

Als ik buiten Nederland zou kunnen reizen zou ik ook wel erg geïnteresseerd zijn in een grote achtbaan zoals Olympia Looping.

Vraag 12: Wat zou je doen als je je door omstandigheden niet meer zou kunnen houden met het reizen op de kermis?

Ik denk dat ik dan verder zou gaan waar ik in gestudeerd heb, het bouwen, aanpassen en verbouwen in de technische sector. Helaas heb ik deze studie aan de Technische Universiteit te Eindhoven nooit afgemaakt. Ook hebben wij 2 van onze 3 scooters zelf gebouwd. Ook het front en de verlichting van de F1 scooter waar mijn vader nog steeds mee reist zijn in eigen beheer gefabriceerd. Ook het onderhoud aan mijn eigen zaak doe ik zelf. Het is erg makkelijk dat ik zelf verstand hebben van deze zaken doordat ik al vanaf mijn 6e jaar hiermee bezig ben.

Vraag 13: Wat is je favoriete fabriek en waarom?

Er zijn 3 fabrieken die er voor mij met kop en schouders boven uit steken. Deze fabrieken zijn KMG, Huss en Mondial. Deze fabrieken maken zaken die technisch goed in elkaar zitten en zij leveren kwaliteit die je in Italië niet terugvindt.

Vraag 14: Wat kunnen we in de toekomst nog van je verwachten?

Ik heb deze zaak pas een half jaartje geleden gekocht en zal dan ook de komende tijd deze zaak behouden. كيفية الرهان على كرة القدم

Daarnaast wil ik wel enkele dingetjes gaan veranderen aan mijn zaak. Ik vind zelf dat de decoratie er nog goed uitziet dus daar zal niets mee gaan gebeuren. Misschien ga ik nog wat veranderen, maar dat zal dan niet op korte termijn zijn. Ook komt er nog een rookmachine bij en wil ik de aandrijving opnieuw spuiten.

Als Laatste wil ik even zeggen dat ik vaak kermisliefhebbers zie kijken naar mijn zaak. Mochten jullie iets willen weten, kunnen jullie dat ten alle tijden komen vragen. Ik hoop dan ook dat jullie nog lang doorgaan met jullie hobby.

Olaf de Voer.

Bij deze wil ik, Jordi Hommersom, Olaf de Voer hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en het mee willen werken aan dit interview.

error: Content is protected !!