Fam. Reekers

Geïnterviewde: Theo & José Reekers
Attractie: Magic Star
Datum: 11 april 2004
Plaats: Voorjaarskermis Bergen Op Zoom

Vraag 1:Hoe ben je precies op de kermis terechtgekomen?

José: Ik ben op de kermis geboren. Mijn ouders achternamen zijn: Van Kones en Verwijk. De Vader van Pietje Verwijk die momenteel in België toert met zijn Deca Dance is een neef van mijn moeder. Theo: Dhr. Van Eijk, exploitant van de Heartbreaker is mijn oom. Ook de Van Eijk van de Blower is familie van ons!

Vraag 2:Wat van of aan de kermis trekt je zo?

Er is 1 aspect wat het grotendeels veroorzaakt. Dit aspect is de vrijheid. Lekker toeren door het land en nergens vast aan verbonden zitten in een huis of iets dergelijks.

Vraag 3:Welke zaken hebben jullie allemaal gehad?

In onze kermiscarrière hebben wij verschillende zaken gehad! De zaak die we nu hebben, de Magic Star, is onze eerste draaizaak. De zaken die wij in het verleden gehad hebben zijn:
·         Mini Cars
·         Lijntrek
·         Bussensport
·         Lucky Colours (een kruising tussen een stoplicht- en een klokkenspel)
·         Lucky Duck met Mickey Mousjes in plaats van eendjes
·         2 oliebollenkramen die we nu nog steeds hebben.

Vraag 4:Wat doen jullie aan/met je zaak om jezelf te onderscheiden van je concurrenten?

We proberen onze zaak technisch zo goed mogelijk te onderhouden. Dit is volgens ons het belangrijkste aspect van het exploitant zijn. Het onderhouden van het technische gedeelte is van de buitenkant dan wel niet te zien voor de gemiddelde kermisbezoeker, maar als je van jezelf weet dat je zaak goed onderhouden is, draai je ook vele meer met plezier. Verder is natuurlijk de rit heel erg belangrijk. Naar mijn mening is de Tropical Trip een familieattractie en dat hoort het ook te blijven. Hiermee dus een rustig opbouwende rit die ook erg leuk is voor de wat kleinere kinderen. Als 3e aspect is de show die je tijdens je rit geeft erg belangrijk, voor de personen die in je zaak zitten maar ook voor de omstanders. Als laatste aspect is de service naar je gasten toe belangrijk. Hiermee bedoel ik dus vrolijk overkomen, laten zien dat dit je leven is en dat je er iets voor wilt doen.

Vraag 5:Waarom hebben jullie toen jullie een nieuwe zaak kochten voor een Wippie gekozen?

We wilde eens wat anders dan kindervermaak en gokvermaak. De keuze voor een wippie was in 1e instantie niet echt een keuze, maar een leuke mogelijkheid die voorbij kwam en die me met beide handen aangepakt hebben. We hebben toentertijd alweer ruim 10 jaar geleden een trailer gekocht met een wippie erop. Wij zitten ook ondertussen al aan onze 3e kassa. 1 kassa van de 3 had het na 1 kermis begeven doordat hij op zijn kant op de weg lag. Daarna hebben wij ervoor gekozen om de kassa zo te maken en om de trailer zo in te richten dat we de kassa op de trailer mee kunnen vervoeren zodat we geen aanhangkassa meer hebben door de toen slechte ervaring daarmee. Het front van onze zaak is gedecoreerd door Van De Oudenraa uit Middelburg. De kassa is gedecoreerd door mijzelf.

Vraag 6:Wat vinden jullie van je eigen zaak?

Dit is ons 10e seizoen met deze zaak en we zijn er nog steeds heel erg blij mee! De aankoop van deze attractie is toen een goede zet geweest. Ook het werk bevalt erg goed, vooral omdat we voorheen veel “sta-zaken” gehad hebben en nu de hele dag in de kassa zitten. De première van onze zaak was op de Mullerpier in Rotterdam in 1994.

Vraag 7:Stappen jullie zelf nog wel eens in een attractie en zo ja welke?

Wijzelf stappen niet zo heel veel meer in zaken toch zijn er enkele zaken die we nog wel eens willen doen met onze dochter. Dit zijn dan vooral simulators en waterbanen. En dan bij voorkeur diegene in Universal studio´s.

Vraag 8:Wat is volgens jullie de best draaiende zaak in Nederland en waarom?

De autoscooter en de polyp zijn naar onze mening de best draaiende zaken op de Nederlandse kermis, omdat ze al heel lang op de kermis te zien zijn en nog steeds hele goede zaken doen. Deze zaken zullen dan ook nog lang te zien zijn op Nederlandse maar ook zeker op alle buitenlandse kermissen.

Vraag 9:Wat zijn volgens jullie de beste kermissen in Nederland en waarom?

Als je over het algemeen praat vind ik zelf  Tilburg en Eindhoven hele leuke kermissen. Ook met een nieuwe zaak is Tilburg echt een must! Wijzelf houden meer van de kleinere dorpjes om te staan met onze zaak. Op grotere kermissen is een wippie niet meer spectaculair genoeg voor de mensen en zul je dan ook niet goed draaien. In de wat kleinere plaatsen waar je maar 1 of 2 concurrenten hebt staan heb je veel meer kans om mensen in je zaak te krijgen.

Vraag 10:Zouden jullie op een buitenlandse kermis willen staan en zo ja welke?

Ja, wij zouden best eens op een buitenlandse kermis willen staan maar dan niet van die verre reizen naar Hong Kong of zoiets dergelijks maar wat dichter bij huis. Als wij zouden mogen kiezen zouden we het liefst staan in Ierland & Engeland, maar ook Duitsland zouden wij niet afslaan.

Vraag 11:Als jullie een zaak mochten kiezen om mee te gaan reizen welke zou dat dan zijn en waarom?

Er zijn 3 mogelijke zaken die ik wel zou willen hebben:
-Polyp, maar wel een schwarzkopf monster 3
-Move It, maar dan wel de 32 uitvoering
– Break Dance, maar wel de no 3.

Bij alle 3 deze zaken eigenlijk 1 reden en dat is dat de meeste er heel erg mooi uitzien en omdat ze nog steeds erg goed draaien overal.

Vraag 12:Wat zou je doen als je je door omstandigheden niet meer zou kunnen houden met het reizen op de kermis?

Het liefste wat ik dan zou willen doen is iets in de metaalindustrie of iets in de vorm van airbrushen.

Vraag 13:Wat is je favoriete fabriek en waarom?

Onze favoriete fabriek is KMG te Neede. Hiervoor zijn een aantal redenen te noemen. Ten eerste leveren zij attracties af die zeer netjes zijn. Ten tweede zijn de zaken van KMG snel op te bouwen en af te breken. Ten derde is het een Nederlands bedrijf waar we trots op mogen zijn!

Vraag 14:Wat kunnen we in de toekomst nog van jullie verwachten?

De komende jaren zullen we de zaak die we nu hebben behouden. Afgelopen winter wilden wij meer verlichting op onze zaak aanbrengen maar door al het technische onderhoud wat verricht moest worden zijn we hier niet aan toegekomen. De verlichting die we zeker nog willen aanbrengen is:
–          Waaiers op de hoeken van het front
–         Neon, maar waar is nog niet geheel duidelijk
Ook willen we de kassa wat meer vorm geven, we vinden hem te vierkant.

Ook zouden we onze zaak een x volledig willen restylen. Maar door onze specifieke wensen is dit niet te betalen. Mochten wij namelijk onze zaak gaan restylen dan willen wij het oude front in zijn geheel bewaren en in de loods tegen de muur plaatsen. Zodoende zal er dan dus een geheel nieuw front moeten komen wat zeer kostbaar is.

Als laatste hopen wij dat jullie als kermisfreaks verstandig om blijven gaan met de kermis en de exploitanten. Iedere exploitant doet op zijn/haar manier alles om zijn/haar zaak zo goed mogelijk neer te zetten en te presenteren en daar moet respect voor opgebracht worden. Verder wensen wij jullie nog veel kermisvolle jaren toe en tot ziens,

Theo & José Reekers.

Bij deze wil ik, Jordi Hommersom, Theo en José Reekers hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en het mee willen werken aan dit interview. Heel veel succes dit seizoen en tot snel!

error: Content is protected !!