Blauwe Zondag maakt zich op voor haar eerste lustrum!

Voor velen is het maar een vreemde eend in de bijt, zo’n blauwe zondag op de Tilburgse kermis. Initiatiefnemer Gijs Franken staat echter al 5 jaar achter zijn concept, wat zo langzamerhand een vaste plaats lijkt te veroveren op de kermis in Tilburg. De initiatiefnemer van Autilook, een website met informatie over autisme is zelf een echte Tilburger en heeft zelf autisme. Zijn doel met Autilook is om mensen voor te lichten en de vele vooroordelen wat weg te nemen.

Maar wat is dat nu, een blauwe zondag ? “Blauwe Zondag is een kermis meeting voor mensen met autisme. Hij vindt plaats op de eerste zondag van de Tilburgse Kermis. De Blauwe Zondag is ontstaan uit de behoefte van mensen met een vorm van autisme. ivermectin injectible swine Voordat Blauwe Zondag er was gingen mensen met een vorm van autisme net zo graag naar de kermis maar met alle prikkels die dat met zich mee bracht is dat erg lastig. Sinds dat Blauwe Zondag wordt georganiseerd, is deze drempel weggenomen. ivermectin for canary Vooral het samen naar de kermis gaan is belangrijk omdat je samen dezelfde “prikkels” ervaart. ivermectin or strongid wormer for horses De kermis exploitanten die meedoen op deze zondag passen hun hun geluid en licht aan zodat er minder prikkels zijn.”

Franken heeft voor dit lustrum-jaar weer een leuk programma kunnen samenstellen voor de mensen die dit jaar deelnemen. Mensen worden door vrijwilligers op het station al opgevangen, verzamelen zich in “De Harmonie” voor wat lekkers en een drankje – wachten op de middag die komen gaat.
Als de middag formeel geopend is, is het kermis vieren tot een uurtje of drie in de middag. De bereid gevonden exploitanten zorgen ervoor dat de lichtinstallaties een tandje lager gaan, of laten hem zelfs nog even uit staan. Een gewone bezoeker heeft soms het verschil niet eens door, het is dus niet zo dat de halve kermis ineens alleen maar tamme ritjes weggeeft, wat sommigen vaak onterecht denken. Er is inmiddels ook een formele samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme, wellicht gaat dit op meer kermissen plaatsvinden in de toekomst.

Overigens, als je op tijd bent kun je in de ochtend al terecht bij de kermis-mis. De plaats en tijd van deze kerkmis op de kermis is nog niet bekend bij ons.
Kijk in onze AGENDA voor meer informatie over alle activiteiten op de kermis.

Ken je iemand met een prikkel-beperking, of heb je die zelf, geef je dan op voor de Blauwe zondag – 24 juli 2016.
Inschrijven kan hier: Blauwe zondag

Blauwe Zondag Promo 2016:

https://www.youtube.com/watch?v=dIO6UPFaLZQ

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2023

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder