Propeller – een topper in een nieuw XXL jasje !

artwork: www.fun-mania.fr
2015 - Draaien, fotograaf: A. van Hulten
De XXL in 2015 (foto: A. van Hulten)

Publieksprijs, Juryprijs, Super Exploitant en dat zijn alleen nog maar de prijzen die Albert Ordelman in Tilburg in ontvangst mocht nemen sinds hij er vanaf 2011 staat met zijn Inversion XXL. Nederland lijkt echter te klein zijn geworden voor dit bedrijf en samen met een nieuwe Duitse partner (Blume, bekend van “The Tower – Event center”) werd deze 40 meter hoge superattractie afgelopen winter helemaal voorzien van een nieuw decor. عايزه لعب عايزه لعب

Thema
In de landen om ons heen zien we de trend al langer, attracties die helemaal in een bepaald thema gestoken worden. Het tekent de kwaliteit waar de grotere kermisbedrijven naar streven. كم عدد القوارير في البولينج Ook in de binnenstad of op een kermisplein, waan je je soms in een pretpark, eventjes weg in eigen stad.

Voor de inversion werd gekozen voor een luchtvaartthema en dan wel een beetje in de stijl van de vliegerij in de jaren 50/60.

Propeller in de werkplaats ( bron: facebookpagina)
Propeller in de werkplaats ( bron: facebookpagina)

In de late herfst van 2015 is begonnen met het verven, bestickeren, nieuwe verlichting, ornamenten, decorstukken, achterwand aanpassen, het is zo gek niet te bedenken of het is aangepakt. Enige tijdsdruk was er wel, want de grote winterkermis in Berlijn was het doel en het is niet zo dat je 85 ton staal even op je tafel legt om wat bij te schilderen.

Propeller decoratie ( bron: facebookpagina)
Propeller decoratie ( bron: facebookpagina)
Propeller decoratie ( bron: facebookpagina)
Propeller decoratie ( bron: facebookpagina)

Propeller
De Propeller is van Italiaanse makelij en staat in de catalogus als “Inversion”. De Fabbri Group bouwt als sinds de jaren 50 kleine en hele grote kermisattracties in hun fabriek in Noord-Italie. Het was deze fabrikant die in Europa meer dan 50 attracties van het type “booster” wist te verkopen.
In 2011 werd de Inversion XXL in gebruik genomen door exploitant Ordelman en zeker in Tilburg is de molen onverminderd populair.

De exploitant heeft laatst nog in een interview aangegeven dat hij werkt met een paar goede vaste krachten, die – net als hijzelf – ieder schroefje van de attractie kennen en de attractie iedere dag nalopen. Daarmee heeft het bedrijf veiligheid zeer hoog in het vaandel staan, maar het gaat natuurlijk vooral om het plezier wat van de gasten afstraalt als ze lachend nog even naar de kassa knikken als dank voor de goede rit! اسرار لعبة الضومنة

Propeller in bedrijf (foto: facebookpagina)
Propeller in bedrijf (foto: facebookpagina)

We hopen de Propeller deze zomer in Tilburg te mogen beleven, de show, snelheid en rit zal er niet minder om zijn geworden en voor het oog is de attractie mooier als dat hij ooit geweest is, wij zijn fan ! En voor diegenen die niet durven – een filmpje aan boord van deze attractie.  ( noot redactie:  ooit twee keer achter elkaar gedaan, nergens last van! )

Meer over deze attractie vind je op: Facebook
Artwork is geleend van: Funfair mania

error: Content is protected !!