Gemeente Tilburg maakt zich op voor de kermis 2016!

Gisteren wierp de gemeente Tilburg, via Instagram, symbolisch hun huidige huisstijl voor de Tilburgse kermis in de prullenbak. سوارز

Ook op Facebook staat al een poosje “nog even geduld” in felblauwe letters en roze accenten. waar de huidige website nog opstart met een mooie foto en een kleurrijk logo, laten de aankondigingen voor nu voorlopig een kille uitstraling als eerste indruk achter, maar wie weet is het een afleiding voor iets heel moois.

De vorige kermiswethouder verlegde de focus van de kermis, vanuit de gemeente bezien, naar het zakelijke aspect en daarbij creëerde hij ook meer ruimte voor de horeca ondernemers en hun rand-evenementen. Het gevolg liet zich al snel raden: boze kermis ondernemers en in de afgelopen jaren een vrije val van de pachtopbrengsten voorafgaand aan de kermis.

De huidige kermiswethouder van de gemeente Tilburg, Erik de Ridder, bleek niet doof voor de kritiek van zowel de exploitanten, liefhebbers en de Tilburgers zelf. Hij vroeg aan voormalig Efteling-directeur Bart de Boer om mee te denken over de toekomst van de kermis. Het werd een reeks gesprekken, interviews, een brainstorm dag (waarbij ik namens de liefhebbers/kenners de enige “niet-ondernemer” in het gezelschap mocht zijn) en natuurlijk het meelopen in de alledaagse praktijk op de kermis van afgelopen zomer.

De doelstelling is eenvoudig, want hoewel de bezoekersaantallen nu nog rond het miljoen hangen, wil de gemeente graag dat dit in 2020 nog steeds zo is. De kermis moet weer terug op de kaart als een landelijk evenement waar je in de zomervakantie gewoon geweest moet zijn. Of je nu wel of niet uit Tilburg komt.

Veel mensen hebben vanaf de zijlijn commentaar op het verpachtingssysteem, op het feit dat er wel eens dubbele attracties staan, dat er wel eens attracties afzeggen, maar zodra de eerste pakwagens het terrein oprijden, verstommen de negatieve geluiden en maken de Tilburgers zich op voor hun tweede carnaval, de Tilburgse kermis. Ook dit jaar staan er weer een aantal nieuwe grote attracties die Tilburg nog niet eerder zag en is er ook gezorgd voor zelfs twee hooggaties op het kermisterrein. كزنو888 Een op de verplaatste nostalgische kermis, de ander op de kruising naar de nieuwe route, het NS plein.

Het is nog even afwachten wat er uit de hoge hoed van de gemeente komt qua nieuwe website en huisstijl voor de kermis, maar dat er door een grote groep mensen hard aan de kermis gewerkt wordt, dat is iet wat zeker is. سباق الخيل السعودي We gaan het meemaken vanaf vrijdag 22 juli, er bij zijn !

https://www.instagram.com/p/BGpNcZnF0cw/

error: Content is protected !!