Wethouder zet deur op kier: ‘er komt een Tilburgse kermis deze zomer’

“Er komt dit jaar toch een Tilburgse kermis. Hoe groot die wordt en wat er te doen is, daar wordt nog over gesproken.”

Wethouder Rolph Dols

Kermissen mogen weer gehouden worden, zegt de overheid, maar de anderhalve meter moet gehandhaafd blijven. De kermisbonden zetten volle druk op de gemeentes, maar die moeten wel iets bedenken op twee hele belangrijke factoren: crowd control en die anderhalve meter. ivermectina para que esta indicado Het is nu vaak al ene probleem in de binnenstad en op de terassen, dus wij zijn benieuwd.

Dols: “Er zit hier een heel team bij elkaar, het kermisteam, die zeggen laat alles maar komen. We gaan er vol in. Maar we hebben overleg met iedereen. ivermectin corona We kijken wat mogelijk is. Ik krijg vrijdagochtend een eerste advies. Er worden een aantal scenario’s uitgewerkt. ivermectin bret weinstein Daarna neem ik de beslissing. Ik kan een ding wel zeggen: de kermis in volle omvang, met alle nevenactiviteiten, dat gaat hem niet worden.“

De kermiswethouder werd voor de persconferentie al ingelicht over de nieuwe versoepelingen. Dols: “De allereerste gedachte was: yes! We hebben de afgelopen maanden heel veel contacten gehad met de kermisbonden, met de exploitanten. En toen dacht ik, wat fijn voor hen dat er weer iets mag. Ze hadden het hele seizoen in rook zien opgaan, grote financiële consequenties. Als je hoort wat ze allemaal moeten doorstaan, dat is schrijnend.”

Wethouder Dolphs weet dat er flink wat beperkingen zijn, ook voor de Tilburgse kermis: “De anderhalve meter is nog steeds heel scherp in beeld en grote evenementen kunnen pas half augustus gehouden worden. Dat laatste daarvan gaan we kijken of we daar grensverleggend kunnen zijn en of we dat eerder kunnen doen met de Tilburgse kermis, die dit jaar 17 juli zou moeten beginnen.”

Anderhalve meter
Het moet voor de gemeente verantwoord zijn om de kermis te kunnen houden, zeker als het gaat om crowd controll. En het moet rendabel zijn voor de exploitanten. Dols: “In Apeldoorn hebben ze proeven gedaan op de anderhalve meter en dat is voor de een een makkie, maar voor de ander zorgt het voor grote problemen.” Er zijn meer obstakels: “Sommige exploitanten hebben geen gekwalificeerd personeel meer, omdat ze dachten dat ze tot september niet mochten draaien.”

Wij houden je op de hoogte!

error: Content is protected !!