Topsfeer op de Tilburgse Kermis 2015!

De Tilburgse Kermis zit er weer op. 2015 was een mooie editie. Tevreden bezoekers, goed kermisweer met ideale temperaturen en een echte topsfeer in onze stad.

De gemeente schat in dat er ongeveer 1,3 á 1,4 miljoen mensen deze editie van het evenement hebben bezocht. الرهانات الرياضية Kermiswethouder Erik de Ridder: “De Tilburgse Kermis 2015 was tien dagen lang volop plezier, met pretgarantie voor iedereen. لعبة روليت للايفون Dat maakt het zo’n bijzonder evenement.”

Hoogtepunten De Tilburgse Kermis ging gelijk goed van start met de opening op vrijdag, met topartiest Kenny B. Ook de 25ste editie van Roze Maandag, waarbij 25 paren elkaar symbolisch het ja-woord gaven, zal niet snel vergeten worden.
“Maar ook het 25 jarig jubileum van de nostalgische kermis was erg bijzonder”, aldus Erik de Ridder. “En gisteren nog mocht ik een exploitant in het zonnetje zetten die al 30 jaar met een snoepkraam een plek heeft op onze kermis.”

Deze editie van de kermis stond sowieso bol van de jubilea en hoogtepunten: de stichting Kermis-Cultuur: 25 jaar. De nostalgische kermis: 25 jaar. De stichting die de middag voor gehandicapten organiseert, de SWGGT: 45 jaar. Deze laatste had ook een absoluut recordaantal deelnemers met 1138 deelnemers. العاب الكازينو مجانا

Een fantastisch nieuw initiatief was ook de seniorenmiddag georganiseerd door de stichting EET met je Hart met maar liefst 250 bezoekers en de vele evenementen in de Amstel Bierhal waar topartiesten acte de presence gaven.

Sfeer en beleving De bewoners van het appartementencomplex Besterdpoort ontvingen een reuzentaart van de kermisexploitanten. Al jaren versieren zij hun balkons en dragen zij daarmee bij aan de echte kermissfeer in de stad. De exploitanten voelen zich extra welkom.

Feiten en weetjes
[list icon=”icon: square”]

  • Dit jaar stonden er 231 attracties op de Tilburgse Kermis.
  • Ongeveer 20.000 liter urine werd tijdens de kermis ingezameld voor hergebruik.
  • 51 aanhoudingen door politie.
  • 700 bezoekers EHBO-hulp, meest voorkomende oorzaken daarbij waren blaren, snijwondjes en insectenbeten.
  • 10 keer is de brandweer uitgerukt, onder meer voor de omgevallen boom op het Willemsplein vanwege de storm op zaterdag 25 juli.
  • 112 geluidsmetingen, 12 keer overtreding normen.
  • Er zijn ongeveer 12.000 Broodjes Jantje verkocht, het merendeel met rode saus.
  • Erik de Ridder is 6435 keer op KermisFM geweest

[/list]

(bron: persbericht gem. Tilburg)

DSC01407

De komende tijd word ons fotoalbum nog verder uitgebreid met de mooiste foto’s uit heden, maar zeker ook uit het verleden. We houden je op de hoogte via de social media, want op www.kermistilburg.nl gaat de kermis gewoon door !

error: Content is protected !!