Nostalgische kermis naar Koningsplein

De verbouwing van het stadskantoor (het gemeentehuis) heeft volgend jaar effect op de Tilburgse kermis. Het Willemsplein is langere tijd niet beschikbaar, waardoor de nostalgische kermis moet uitwijken naar een andere locatie.
Eigenlijk kon dat maar op twee plekken; het Pieter Vreedeplein en het Koningsplein. Het is het Koningsplein geworden.

Volgens het college van B en W en de kermisbonden (en volgens ons ook, red.) is een verhuizing naar het Koningsplein de beste optie, als publiekstrekker kan de nostalgische kermis meer mensen lokken naar het plein, dat de laatste jaren minder populair is bij zowel bezoekers als exploitanten. Door zijn gesloten opzet en beperkte ruimte voor zwaar grootvermaak, is het voor de nostalgische kermis een mooi, misschien zelfs beter, alternatief. Nu maar hopen dat de gemeente er ook mooie horeca ( traditionele biertent ? ) bij kan pachten.

nostagische kermis Tilburg
nostagische kermis Tilburg
2 Responses
  1. Sjaak

    De bierhal terug naar het Koningsplein + flink terras, zeer goed idee. Of de bierhal in de koepelhal bij het NS Plein.

  2. Hoezo kan verhuizen maar op twee plekken; het Pieter Vreedeplein en het Koningsplein? Hoezo beperkte ruimte voor zwaar grootvermaak? Zelfs de Eurocoaster heeft er gestaan? Kost het Besterdplein de gemeente misschien teveel pachtgeld? Je bent snel om, Timo?
    Lauran Wijffels

%d bloggers liken dit: