Stichting Kermis-cultuur brengt boek Ker-miss uit

De Stichting Kermis-Cultuur geeft op de Tilburgse kermis 2014 een nieuw boek uit: ‘Ker-miss’ en 50 andere kermiscolumns van Lauran Wijffels’.

Redacteur Wijffels van Het Brabants Dagblad houdt de Tilburgse kermis al 35 jaar ambtshalve in de gaten. موقع like للربح Vanaf 1980 schreef hij honderden kermisverhalen en -verslagen, interviews, columns en cursiefjes hierover voor het Nieuwsblad (van het Zuiden) en het Brabants Dagblad. Onder zijn redactie verschenen tussen 1980 en 1995 de Tilburgse Kermiskranten en werd het traditionele kermisjournaal ‘Carrousel’ door hem voortgezet, alsmede rubrieken als ‘Meemaken! سرعة سيارات الرالي ’, ‘Kermisklant’, ‘Kermis-weetje’ en ‘Kermisklassieker’.

Uit die stortvloed aan verhalen en anekdotes, vergeelde plakboeken vol, koos hij de 51 leukste. De meeste zijn ooit als kermiscolumn, al dan niet onder de noemer ‘Carrousel’ van het gelijknamige kermisjournaal, of anderszins gepubliceerd in Het Nieuwsblad (v/h Zuiden) en later BD. Een enkeling in vakblad De Kermisgids of op de Tilburgse kermiswebsite www.hullygully.nl in het rubriekje ‘De kermis achterna’.

Vele kermisonderwerpen passeren de revue: kermisopbouw, kermisroes, kermishits, kermismacho’s, kermissquaw, kermiskakofonie, kermisbeeld, kermispaardje, kermisbobo’s, kermisolifantje, kermisafval, kermisverpachting… wat al niet?! Kermishistoricus Hennie van Oers, bekend van zijn alomgeprezen standaardwerk ‘Stoomcaroussels’ uit 2012, schreef het voorwoord. بيان ماتش

Het boek telt ruim 55 foto’s op 110 pagina’s, heeft een harde omslag, kost 12,50 euro en is exclusief verkrijgbaar via de Stichting Kermis-Cultuur.

error: Content is protected !!