Nieuwsoverzicht: dit gebeurde er tot nu toe op #TK16

Opening 2016 (foto: A.van Hulten)
Opening 2016 (foto: A.van Hulten)
De opening van de kermis vond dit jaar plaats op het Koningsplein. Op dit plein staat voor het eerst de nostalgische kermis.
Dansers van Van Opstal, Frank Smeekens en een vuurspuw act verzorgden de opmaat voor kermiswethouder Erik de Ridder om na een korte speech de kermis officieel te openen. Na zijn openingswoord, waarin hij iedereen uitnodigde om toch vooral de nieuwe route eens helemaal te lopen, kreeg hij een waar kanon in zijn handen om shirts met het nieuwe logo het publiek in te schieten. De eerste tien gelukkigen mochten een ritje in naastgelegen attractie maken.

Noah
De mensen van de kermis in Uden (gexonde concurrent red.) leek het wel leuk om een recordpoging te organiseren. Kandidaat gevonden, alles al geregeld – tot een interview en fotoshoot aan toe – tot een medewerk van de gemeente besefte dat mensen onder de 18 helemaal niet mee mogen doen. Het gevolg was een verdrietige Noah (14).
In de media kreeg de gemeente veer verontwaardiging over zich heen en KermisFM sprong in de bres. Noah is voor de opening opgehaald met een heuse limosine, mocht blijven slapen in Tilburg (met zijn ouders uiteraard) en kreeg een VIP behandeling op de Tilburgse kermis.

80 keer raak
De naam Ria van Dijk zegt misschien niet iedereen iets, maar deze dame van 96 komt al sinds haar 16e ieder jaar fotoschieten in de schietsalon op de kermis in Tilburg. Ieder jaar is het ook raak en alle foto’s zijn bewaard gebleven. Inmiddels zijn ze al eens als boekje uitgegeven, hangen ze ergens in een stedelijk museum en deze kermis hangen ze in de bioscoop Cinecitta in Tilburg.

Glijbaan nostalgische kermis (foto: T.maas)
Glijbaan nostalgische kermis (foto: T.maas)
Glijbaan
Hoewel hij net nagelnieuw uit de fabriek komt, staat hij toch op de nostalgische kermis. De Helter Skelter is een glijbaan die de meesten zullen herkennen uit het spel Rollercoaster Tycoon en welke vroeger veelal op de Engelse en Amerikaanse kermissen te vinden was.
Helaas had dit exemplaar een probleem in het afrem gedeelte, wat zo’n acht kids schaaf en brandwondjes bezorgde. forum zakłady bukmacherskie
In overleg is de glijbaan toen gesloten en na reparatie inmiddels ook weer open.

Piet Maes prijs
De Belg Michel Follet heeft zaterdag, bij de opening van de expo op het Koningsplein, de Piet Maesprijs ontvangen. Follet was radiopresentator bij onder meer de VRT, het Vlaamse en Nederlandse Radio2 en hij was mede-oprichter van Radio Donna. jak oszukać kasyno online

Naast radio ligt Follets grote passie bij film en kermis. In 1987 publiceerde hij het boek Foorwaarts , waarin hij aandacht besteedt aan de kermiswereld en in 1999 Roulez Roulez – Een draaiboek van de kermis. In 2007 maakte hij voor radio en tv de documentaire ‘Kermismakers’, in 2009 verscheen van Follets hand een boek over veertig jaar Antwerpse Sinksenfoor en in 2011 maakte hij een kermiskalender met 366 foto’s. Dit jaar heeft hij een boekje uitgebracht met verzamelde kermis anekdotes.

De Stichting Kermis-Cultuur dankt Follet met de prijs voor ‘het delen van zijn passie voor cultuur in het algemeen en kermiscultuur in het bijzonder’

Tagada Tilburg 2016 (Foto: A.van Hulten)
Tagada Tilburg 2016 (Foto: A.van Hulten)
Draaierig
De Tagada was vorig jaar tegenover de Jungle-life een kermisknaller op de katterug, maar wel een die het moet hebben van kijkers. Want, zo stelt de exploitant, “in ons geval is kijken wel kopen”. De attractie staat dit jaar op de Spoorlaan, op de hoek van het plein en stond met de neus naar een stel struiken. betsson zakłady sportowe In alle vroegte van de zaterdaochtend werd de attractie dan ook een ruime slag gedraaid, waardoor hij nu beter zichtbaar is voor mensen die vanaf de Heuvel of NSplein komen.

Tot zover wat je gemist hebt op de Tilburgse kermis. De kermis duurt nog tot zondag 31 julie. Check onze AGENDA voor de tijden en evenementen en kijk eens in het FOTOBOEK voor de mooiste foto’s van de kermis in Tilburg.

error: Content is protected !!