Kermis 2014 voor ieder wat wils!

De Tilburgse kermis staat weer voor de deur, nog een ruime maand en dan barst het spektakel weer los! موقع بايبال Het lange kermislint strekt zich ook dit jaar weer uit over de gehele binnenstad van Tilburg, van het witte kasteel tot aan d’n Besterd. De kermis van 2014 kunnen we bestempelen als een kermis waar voor iedereen wel iets te halen valt, van lekker zwieren met het gezin, tot de nieuwste trhills voor de tieners, hoewel menig Tilburger overal wel instapt natuurlijk!

Besterdplein
Het Besterdplein wordt vaak overgeslagen, vroeger had het de naam een kinderplein te zijn, maar sinds een jaar of 7 staan hier steevast enkele toppers uit binnen en buitenland. Na het NSplein dus toch even naar achteren doorlopen! Hier staan onder meer een Jumper (stuitermachine), de Hang-over (schommel), een mooie polyp en het prachtige Pirates Adventures! Natuurlijk is er aan de kids gedacht en kom je onderweg naar de Besterd ook nog de Booster Maxx tegen! Tip: hier vind je de meest rustige pinautomaat.

NSPlein
Het NSplein zal dit jaar niet te missen zijn, hier staat het hoogste reuzenrad wat Tilburg ooit bezocht. Op warme dagen kun je hier terecht in de wildwaterbaan, of lekker uitwaaien in de Ice-Jet. سباق الخيل العالمي Tip: Als je terugloopt richting het centrum, sla vooral de eettentjes niet over, goedkoper en veel diverser dan in de stad!

Heuvel
De kop van de heuvel wordt dit jaar gemarkeerd door de Inversion XXL, maar komend vanaf het NSplein krijg je eerst nog de Teststrecke en Soundmachine tegen. Tussen deze twee attracties staat nog een grote Duitse verassing, maar het kermisteam is er niet helemaal gerust op dat deze komt.. En middenop de Heuvel is het natuurlijk weer lekker Breakdancen, alweer dan 30 jaar inmiddels !
Tip: Er zit een verborgen pinautomaat bij de roze Interpolis toren, bij het Rabobank filiaal – minder druk, even langs de teststrecke aflopen dus!

Piusplein
Hoe ? Bij de McDonalds, ah daar ja!.. Het epicentrum en het domein van KermisFM, hier staat het podium en hier wordt live radio en TV gemaakt tijdens de kermisdagen. The Tower, vorig jaar op de Heuvel, kijkt uit over de terrassen die deze drukke hoek van de kermis zo gezellig weten te maken. Op Roze maandag is dit meestal het knelpunt in de route, maar is is meestal genoeg ruimte om langs de achterkant van de attracties door te lopen als het je even te druk is. Toppers hier zijn onder meer de U3000 een gigantische simulator, voor het eerst in Tilburg en misschien ook wel in Nederland. Griezelen in de Haunted Mansion en g-krachten proberen in de XLR8!

Koningsplein
Onder de flat doorlopen is het altijd even nadenken.. maar vergeet links het Koningsplein niet! Leuk plein voor de families, maar ook de bierhal is hier de vinden. Sla het nieuwe loopspookhuis “Das Omen” niet over! met echte acteurs een waar spektakel!

Stadhuisplein
Een druk knoopunt, hier kom je terecht vanuit de winkelstraten, vanaf het Koningsplein en misschien begint hier voor jou de route pas..
Op dit deel draaien de attracties over het algemeen vol tot laat in de avond door, zeker met de grote Breakdance en Der burner die hier het lange kermislint afsluiten dit jaar, mooi kijkwerk en nog leuker om eens in te stappen!

Willemsplein
Thuis van de nostalgische kermis! Het vermaak is hier wat meer gedateerd, de prijzen voor de attracties ook. Maak eens een rondje in de prachtige rupsbaan, of op de hobbelende geit, die in de avond voor jou en je vrienden net even een tandje harder gaat, kun jij blijven zitten ?

De kermis is omgeven met terrassen, evenementen, muziek en allerhande randactiviteiten. Op het grote podium op het Pieter Vreede plein is altijd wel iets te doen, maar helemaal achteraan bij de Besterdplein is het ook goed toeven bij de vaak wat kleinere terrasje langs de weg. عدد بطولات مانشستر سيتي Vergeet niet een zuurstok, kermiskoek of verse gebrande pinda’s mee naar huis te nemen, anders ben je niet geweest!

Kortom, de Tilburgse kermis voor 2014 is voor ieder wat wils !

vergeet niet de agenda en de plattegrond te checken !

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder