Nieuw in 2014: Der Burner – looping sensatie op de Tilburgse kermis!

De 2014 editie van de Tilburgse kermis kent een aantal nieuwkomers. Een ervan staat bijna helemaal op de hoek van het Stadhuisplein en is de kleurige blikvanger voor de mensen die vanuit de pendelbussen, of vanuit de richting van schouwburg, het terrein op komen lopen.

Der Burner springt met name in het oog door zijn opvallend gebruik van kleuren. Duizenden frisse led-lampjes sieren de molen en ze wisselen continue van kleur. Met zijn vieren naast elkaar in een gondel wordt je tot 26 meter hoogte geslingerd, waarna de gondels ook nog eens om hun eigen as gaan draaien, maast de ronddraaiende en slingerende bewegingen van de molen zelf. Desoriëntatie gegarandeerd!

Der Burner - foto van ride-index.de
Der Burner – foto van ride-index.de

Der Burner draait normaliter zijn rondjes in Duitsland, maar is dit jaar in Tilburg en Eindhoven te vinden. De attractie was nooit eerder te zien in ons land. De kermis in Tilburg is dit jaar van vrijdagavond 18 juli tot en met zondag 27 juli. Meer dan 200 attracties staan dan verspreid over een lint van meer dan 4 kilometer lang door de stad.

 

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=IOZ87O2xINQ”]

error: Content is protected !!