Het einde van de Tilburgse kermis?

Kermis Tilburg zoekt mogelijk de aansluiting met Piushaven, de nostalgische kermis gaat in 2022 naar de Besterd

Het einde? Nee, natuurlijk niet, maar er gaat wel het een en ander veranderen en daar hebben wij zo onze bedenkingen bij…

In de krant viel het volgende te lezen:

“Het Besterdplein was in dit coronajaar één van de omheinde terreinen waar wel attracties stonden. De zwarte hekken rondom het kermisterrein zorgden echter voor ongenoegen bij de ondernemers. افضل كازينو اون لاين Daarnaast werd het plein tijdens de kermis ook nog eens slecht bezocht. Ook in de jaren voor corona schreven al steeds minder exploitanten zich in voor het noordelijkste puntje van de kermis. De gemeente wil daarom komend jaar de nostalgische kermis naar het plein verplaatsen vanaf het Koningsplein, omdat dit onderdeel ‘een eigen trekkracht heeft’. كوتشينة اونو De nostalgische kermis moet ongeveer gaan lopen vanaf de Plus tot aan het plein.”

In de jaren voor corona, stond er bij vlagen best een aardige kermis op de Besterd, maar in de avonden was het er al snel rustig. Mede door toedoen van diverse ondernemers is de opstelling een aantal keer aangepast, zodat hun winkels zichtbaar blijven, maar er geen plaats is voor bepalende attracties en er dus minder mensen naar het plein komen. Het is sowieso de vraag of de aanwezige winkels te lijden hebben onder de kermis. Zonder kermis is het gewoon een warme week in de bouwvak en komt er ook geen mens naar het Besterdplein.

Broxlaan

Het tweede punt, zoals benoemd in de krant;

“Ook op de Burgemeester Brokxlaan zullen komend jaar weer attracties komen. De gemeente Tilburg doet daarbij een nieuwe poging een kermisrondje te creëren, door ook op de Spoorlaan iets te organiseren.”

Tot nu toe zijn alle pogingen om de Broxlaan bij het kermislint te betrekken mislukt. Mensen slaan nu eenmaal niet linksaf en keren na het NS Plein ofwel om richting het centrum, of de families lopen door naar het Besterdplein. Noodgrepen om de kermis wat groter te houden nu het Koningsplein en delen van het centrum op de schop gaan hebben eigenlijk nooit goed uitgepakt. بطولة امم اوروبا 2024 Liever wat minder attracties (zoals op de vakantiekermis), dan ruimte creëren die door de kermisgangers niet gebruikt gaan worden.

Kermisvieren

Mensen gaan in Tilburg naar de kermis voor de attracties en de horeca. Kleine festivals en feestjes doen het ook goed, maar in de avond is er maar weinig te bedenken om mensen het rondje te laten lopen, anders dan een rondje echt helemaal goed rond te maken en bijvoorbeeld de Besterd er gewoon helemaal af te laten.

Voor 2022 wordt in principe weer uitgegaan van een normale kermis, maar voor de zekerheid wordt er ook weer een vakantiekermis verpacht.

Maar na zo’n 30 jaar ieder jaar op de kermis rondgelopen te hebben heeft de schrijver een hard hoofd in de toekomst van de kermis zoals die nu voorzien is door de gemeente Tilburg. Iets met ezels en stenen.

link naar het geciteerde artikel: Brabants Dagblad

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder