Vakantiekermis 2021: Bescheiden zonovergoten feestje

Persbericht: Vandaag wordt de Vakantiekermis in Tilburg afgesloten.

Door de coronamaatregelen stonden er minder attracties dan normaal en was de opzet van het lint anders dan tijdens de reguliere Tilburgse kermis maar de sfeer was er evengoed.
De Vakantiekermis was opgebouwd uit drie pleinen met hekken eromheen, voorzien van telcamera’s en gastheren/-vrouwen en beveiliging. De pleinen waren zo ingericht dat bezoekers er de 1,5 meter konden houden. De weergoden waren de Vakantiekermis goed gezind; het overgrote gedeelte van de 10 dagen scheen de zon volop. Op de Paleisring konden bezoekers terecht bij de zogenaamde Smeerkastwaar zij voor 10 cent zonnebrandcrèmemet factor 30 konden smeren.

Drukte

Na de lange wachtrijen op vrijdag en zaterdag, werd besloten om de openingstijden aan te passen,
zodat de sfeer op en buiten het kermislint positief zou blijven. Na die aanpassing verliep de
Vakantiekermis geordend, waarop op donderdag besloten werd een proef te starten met verruiming
van de tijden. Van dag tot dag werd bekeken of de sfeer op en buiten het kermisterrein het toe liet
om de Vakantiekermis een uurtje extra open te houden.

Scheiden

Duurzaamheid was een belangrijk thema op deze Vakantiekermis, dat op tal van plaatsen terugkwam. Zo was er een heuse BAT-Afvalrace, waarbij niet de traditionele kamelen maar BATafvalwagentjes naar de finish raceten. In het weekend stond er op het NS-Plein een Mobiele Recycle Straat waar mensen hun Klein Gevaarlijk Afval (KGA) en klein huishoudelijk afval konden inleveren.
Afvalobers maakten mensen op ludieke wijze bewust van het belang van juiste afvalscheiding. Ook kermisexploitanten droegen hun steentje bij aan het schoonhouden van de Vakantiekermis, met de bezemset die zij op de eerste avond van de Vakantiekermis uit handen van kermiswethouder Rolph Dols uitgereikt kregen.

Roze

Roze Maandag ging weliswaar zonder de gebruikelijke grote feesten voorbij maar de onderliggende gedachte van het jaarlijkse evenement was toch her en der te voelen. Vele regenboogvlaggen versierden de stad en in de avond vond in Theaters Tilburg het Roze Maandag Gala plaats, een liveuitzending op Omroep Brabant georganiseerd door Stichting Roze Maandag. Een talentenjacht en tafelgesprek over inclusie op de werkvloer, gepresenteerd door Christel de Laat en Jordy Graat,markeerden de 30e verjaardag van de stichting.

25 jaar “kermisbaas”

Hoogtepunt van de kermis was het jubileum van de ‘baas van de kermis’Jet van Baast. Als projectleider van de kermis zet zij zich al 25 jaar met hart en ziel in voor dit nationaal product, waarvoor zij op dinsdagavond uit handen van burgemeester Weterings de kermispenning kreeg uitgereikt. Overdag werd zij in het zonnetje gezet door de exploitanten; attracties waren versierd en er was zelfs een heuse Jet-jingle te horen op het lint.

diskrete-apotheke24.de Es ist bekannt, dass ED kann durch verschiedene Faktoren verursacht werden und das Präparat wirkt effektiv auf den männlichen Körper aus. Die Daten werden keinem außenstehenden Dritten zugänglich gemacht, sicherheit zu sagen, ob Levitra bei Prostatitis helfen kann, flinke und kompetente Beratung.

Handhaving

Vanzelfsprekend was er veel aandacht voor het onderwerp coronamaatregelen tijdens de Vakantiekermis. Over het algemeen werden deze goed nageleefd en namen zowel bezoekers als exploitanten hierin hun verantwoordelijkheid. Veel bezoekers checkten de Druktemeter voordat zij naar de Vakantiekermis kwamen waardoor de drukte over het algemeen goed verspreid was en er een positieve en gezellige sfeer heerste op het kermislint. Hulpdiensten spreken van een rustig verlopen kermis. Buiten een handjevol aanhoudingen en inzetten van de ambulance deden zich geen
incidenten voor.

De kermis is in 2022 wederom de laatste volle week van juli: vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli.

Foto’s terugkijken doe je hier

2021: Draaien – fotograaf: T.Maas


error: Content is protected !!