De Tilburgse kermis komt er aan! – dit is er anders:

De gemeente Tilburg is druk met de voorbereidingen van de Tilburgse kermis 2022. Er zijn een aantal grote wijzigingen aanstaande en de gemeente spreekt zelf van “groter dan ooit “, maar dan gaat het voornamelijk om het aantal activiteiten om de daadwerkelijke kermis heen en niet het aantal attracties.

Een kermis zoals hij moet zijn, zonder beperkingen. Een kermis waar altijd door velen reikhalzend naar uitgekeken wordt. Van de opbouw tot het opvegen van de laatste verscheurde lootjes. Van het Stadhuisplein tot en met de Besterd, het hele Kermislint is van vrijdag 22 tot en met zondag 31 juli weer gevuld met attracties, horeca en terrassen. En natuurlijk verwelkomt de stad ook alle trouwe jaarlijkse bezoekers die van heinde en verre de weg naar Tilburg weten te vinden om te zwieren en te zwaaien.

Feest!

Op de eerste plaats is de kermis natuurlijk een stadsfeest van jewelste en een aantal oude bekenden keren dit jaar terug: De Amstel bierhal, Desperados roadshow, het Tiroler dorp en de Beachclub worden allemaal weer opgezet. Ook de Roze maandag mag weer gevierd worden dit jaar, evenals de andere themadagen. Houdt de agenda komende weken in de gaten!

Wijzigingen

In het centrum van Tilburg is veel aan het veranderen. Er wordt gewerkt aan de centrum ring, het Koningsplein, rondom het stadhuis en het witte kasteel. Het Koningsplein zal uit de route verdwijnen en vermoedelijk niet meer terugkeren. De bebouwing rondom het huidige plein gaat vervangen worden en het plein zelf zal vergroend worden. De nostalgische kermis zal daarom dit jaar opgesteld worden op het Besterdplein.

Het nieuwe stadhuis is klaar. In de plint rondom het stadhuis nieuwe winkels, meer groen in de winkelstraat en ook meer groen op het plein voor de hoofdingang. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor het aantal en de grootte van de attracties die daar kunnen staan, even een boom omzagen is er niet meer bij. Het plein waar voorheen de nostalgische kermis stond, krijgt een flinke opknapbeurt en zal in de toekomst weer plaats bieden aan kermisattracties, maar of de planning dat dit jaar al toestaat is ons nog niet bekend.

Impressie van het vernieuwde Willemsplein, de werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

De Burgermeester Broxlaan zal ook dit jaar ingezet worden om mensen de Spoorzone in te lokken. In tegenstelling tot een aantal jaar geleden is het gebied achter het station inmiddels rijkelijk voorzien van horeca en cultuur en vult het de kermis ook in deze hoek van de stad beter aan.

Attracties

De manier van attracties verpachten en voorzien van een vergunning is een aantal jaar geleden veranderd. De kermis an sich hoeft niet meer winstgevend te zijn voor de gemeente, het is het totaal wat belangrijk is voor de stad. Er is dan ook geen openbare voorlezing meer en ook de lijst met attracties wordt niet meer in het voorjaar gepubliceerd. Weten we dan nog niets? Tuurlijk wel! Maar daarover in een later artikel meer!

Pandora van exploitant Denies-Kipp is een van de geruchten voor de Tilburgse kermis dit jaar!

error: Content is protected !!