Gemeente ziet geen reden tot afgelasting: kermis gaat door!

De kermis in Tilburg loopt geen gevaar door de nieuwe coronamaatregelen, die door premier Rutte tijdens de persconferentie van vrijdagavond zijn aangekondigd.

,,Een kermis is net als een braderie een doorstroomevenement”, zegt de woordvoerster van de gemeente Tilburg. ,,Er staan hekken omheen, waardoor we controle kunnen houden op het aantal bezoekers en dus ook de anderhalve meter kunnen waarborgen.”

Daarmee onderscheidt de kermis zich van ‘ongeplaceerde evenementen’, die vanaf zaterdag niet meer zijn toegestaan. Het gaat dan om festijnen waarbij bezoekers geen zitplek hebben. Door ’testen voor toegang’ konden dergelijke evenementen tot vandaag wel worden gehouden.

Side-events

Tilburg vreest dat de drie zij-evenementen van de Tilburgse kermis wel gevaar lopen. ,,De oorspronkelijke opzet ervan lijkt niet te passen binnen de maatregelen die het kabinet nu heeft genomen”, beseft de woordvoerster. ,,Maar we gaan morgen met de organisatoren in overleg om te kijken wat toch nog mogelijk is.”

Testen voor toegang

De drie side-events op de kermis in Tilburg gingen volgens plan met ‘testen voor toegang’ werken om zo te voldoen aan de regels waardoor anderhalve meter afstand niet nodig zou zijn.  Desperados Roadshow (Spoorzone), Bierhal op het Willemsplein (met Snollebollekes, Tino Martin) en de Stadhuisstraat. Roze Maandag zat er door corona sowieso niet in.  Voor deze organisatoren is het extra zuur, komende maandag zouden zij gestart zijn met het opbouwen, nu moeten ze even terug naar de tekentafel en de rekenmachine.

Update: De facebookpagina van het stadhuisstraatje is duidelijk:

“Wij balen enorm van de nieuwe aanscherpingen maar de gezondheid gaat voor. Door de nieuwe regels is ons fantastische kermisprogramma van de baan. We hadden er zo veel zin in… Momenteel zijn we aan het kijken of we tijdens de kermis wel regulier open kunnen op 1,5 meter. Daarover volgt zo snel mogelijk meer informatie.”

Update 2: Amstel Bierhal

De organisator van de Amstel Bierhal ziet zijn evenement ook in rook opgaan. Zo is te lezen in het Brabants Dagblad: de bierhal is berekend op 1500 personen, “van links naar rechts” met 200 mensen op een paar stoelen is dat natuurlijk geen haalbare kaart meer.

Delen van dit bericht zijn vrij naar het bericht op BD.nl ( @tomtacken )

2020, fotograaf: A. van Hulten
error: Content is protected !!