Vakantiekermis 2021: de “puntjes op de i” – alles wat je nog wilde weten!

De vakantiekermis in Tilburg is begonnen. Het is vanwege het coronavirus geen kermis zoals we die gewend zijn, vandaag ook de term “vakantiekermis”. Hieronder nog een aantal spreekwoordelijke “puntjes op de i”:

Tijdens de Vakantiekermis gelden de meest actuele coronamaatregelen. Bezoekers houden zich aan de basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden van anderen, vaak en goed handen wassen en thuisblijven bij klachten.

Er komen verschillende kermispleinen met toegangspoorten en er worden een paar zijwegen afgesloten. Mocht het te druk worden dan gaat een plein dicht tot het rustiger is. Op informatieborden in de binnenstad en kun je zien hoe druk het op dat moment is. Is het ergens te druk, zoek dan een rustigere plek op in het centrum. De winkels en horeca zijn gewoon open. Je hoeft geen coronatest te doen om het kermisterrein op te mogen.

Openbaar vervoer

Kijk voor de actuele busroutes op www.arriva.nl

Druktemeters

Als het te druk is, gaat een plein tijdelijk “op slot” tot er weer mensen bij kunnen. Kijk voor de actuele drukte op de site van de gemeente Tilburg – ben je nog thuis en is het in de druktemeter al “rood”, kom dan niet naar de stad en kies een ander moment uit.

Weekmarkten

De markt van woensdag 21 juli op het Besterdplein wordt verplaatst naar de Molenbochtstraat. 
De markt van zaterdag 17 en zaterdag 24 juli op het Koningsplein wordt verplaatst naar de Burgemeester van de Mortelplein.

Mondkapjes

Wanneer een mondkapje? Het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte is niet verplicht, dus ook niet op het kermisterrein. Sommige eigenaars van attracties kunnen wel vragen om een mondkapje te dragen, zorg dus dat je er een bij je hebt voor de zekerheid.  Maak je gebruik van de pendelbus vanuit Tilburg University? Dit valt onder openbaar vervoer en daar is een mondkapje wel verplicht. 

Plattegrond

De gemeente heeft een leuke plattegrond gemaakt. De download staat hier.

Als je liever op je telefoon navigeert, dan kijk je hier

Heb je nog vragen: check hier de lijst met de meest gestelde vragen

error: Content is protected !!