Aftellen naar 10 dagen feesten op de Tilburgse Kermis!

De Tilburgse Kermis staat stevig in de startblokken. Over precies een maand is het tien dagen kermisfeest in de binnenstadvan Tilburg.
Dit jaar betrekt Tilburg daar ook de Spoorzone bij. In dit industriële gebied, dat nog volop in ontwikkeling is, kent de kermis een heel eigen sfeer.

De 447e editie van de Tilburgse Kermis kent een gevarieerd aanbod met flink wat nieuwe attracties.
Zo is op het Paleisring de Tsunami te vinden, een spectaculaire schommelende bank die over de kop gaat. Op het NS plein staat de Cobra Coaster, een tien meter hoge rollercoaster met halve looping en halve kurkentrekker. fogadóiroda összehasonlítás In de Air One Maxxx op het Stadhuisplein kunnen bezoekers op een dertig meter hoge draaiende schommel Tilburg van alle kanten bekijken. De liefhebbers kijken het meest uit naar de komst van de Ghost Rider, een snelheidsmolen waarin je zijwaarts over de kop geslingerd wordt.

Ook oude bekenden zijn weer opgenomen in het programma zoals de ’thrill seekers’: de Experience op het Stadhuisplein, de Infinity in de Spoorzone en de 90m Tower op de Heuvel.

Nieuw op de kermis zijn projecties op twee locaties. 777 gaminator Op de witte wanden van het Paleis op het Willemsplein verschijnt in een filmische projectie het levensverhaal van de kermis. Ook de kerk op de Heuvel wordt op een bijzondere manier uitgelicht. In de avonduren op maandag 25, woensdag 27 en zaterdag 30 juli zijn deze projecties te zien.

Tradities en themadagen
De vaste tradities, themadagen en vele horeca-events die de Tilburgse Kermis zo bijzonder maken zijn er ook in 2016 weer. Zo is er weer de grote nostalgische kermis en de gratis kermisexpositie (dit jaar op het Koningsplein).
Op zondagochtend wordt de Kermis-mis gehouden in de autoscooter en vindt op 24 juli de Blauwe Zondag plaats, voor mensen met autisme. De Roze Maandag trekt op 25 juli weer vanaf 12.30 uur met een Roze karavaan de kermis over. De gehandicaptenmiddag is op dinsdag 26 juli, gevolgd door de kindermiddag op woensdag 27 juli. tippmix élő eredmények De kermis wordt afgesloten met de theatrale begrafenis en vuurwerkshow op zondag 31 juli.

Tien dagen lang, van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli, zijn de 230 attracties verspreid over zo’n drie kilometer door de stad aanleiding om Tilburg te bezoeken voor zo’n 1,3 miljoen mensen. De Tilburgse Kermis is niet voor niets de grootste van de Benelux.

Voor al het kermis-nieuws, de evenementen en de plattegrond, check je natuurlijk regelmatig deze website


De breakdance van Martin Meijer, dit jaar op het Besterdplein

error: Content is protected !!