Achtbaan dreigt dupe te worden van geding Kermisbond met Tilburg

Kermisbond Bovak sleept de gemeente Tilburg defini­tief voor de rechter.

De gemeente kan de dagvaarding maandag ver­wachten, aldus mr. Franc Pommer van Holla Poelman Van Leeuwen advocaten uit Den Bosch.
In het kort geding eist de Bovak dat het stadsbestuur zich aan zijn eigen voorwaarden houdt. Volgens de bond heeft de gemeente de ei­gen regels aan de laars gelapt door het parkeerterrein aan de Spoor­laan, tegenover de Tivoligarage, in zijn geheel als kermisterrein aan te wijzen.


Op het moment dat exploitanten op de Tilburgse kermis konden in­schrijven was maar een gedeelte van dat parkeerterrein als kermislo­catie aangewezen. „ Gedurende de wedstrijd heeft de gemeente Tilburg de spelregels ver­anderd en dat hoort gewoon niet”, zegt advocaat Pommer.
Twee exploitanten die voor de Spoorlaan hadden ingeschreven zijn daarom door het gemeentelijk kermisteam terzijde geschoven, ten faveure van een Duitse exploi­tant die met de 670 meter lange looping-achtbaan ‘ Teststrecke’ naar Tilburg wil komen.
Mocht de gemeente het kort ge­ding verliezen, kan dat volgens Pommer betekenen dat de gun­ning van de spectaculaire acht­baan vervalt. De advocaat verwacht dat het kort geding binnen een maand bij de Bredase voorzieningenrechter dient.
De Tilburgse kermiswethouder Joost Möller (VVD) wilde gisteren niet reageren op het komende kort geding.

Noot redactie: En wie is hier de dupe van ? Wij, de kermisvierders !

5 gedachten over “Achtbaan dreigt dupe te worden van geding Kermisbond met Tilburg”

 1. Komt er een keer een grootte mooie looping coaster en dan moet het weer verziekt worden door een stelletje hoge heren. bah het is ook nooit goed.

 2. Jah je hebt helemaal gelijk.
  Je gaat toch niet moeilijk doen over een stukje grond als je weet dat er zo`n grote attractie op het spel staat.

  Je steld daarmee de explotant maar ook vooral de kermisbezoekers diep teleur.
  Marjah de afgelopen paar jaar kan ik niet echt juichen over de kermis.
  Dit jaar zal de attractie lijst er zeker goed uit.
  Marjah het is denk ik weer te mooi om waar te zijn. Bedankt Tilburg =(

 3. ik reed van eindhoven naar rotterdam en op de a58 bij het eerste tankstation van eindhoven uit gezien op de parkeer plaats staat een duitse trekkeroplegger met gele achtbaan stukken volgens mij moet dit hem zijn dit was rond 21:00 hij staat daar maar wat testaan want toen ik om 2:00 terug kwam stond hij er nog steeds testaan ben dus benieuwd als hij het toch is

Reacties zijn gesloten.