Geen superachtbaan op de kermis 2010

Gemeente mag kermisterrein niet zomaar aanpassen

Er komt geen superachtbaan aan de Spoorlaan tijdens de kermis van 2010. De gemeente Tilburg wilde het kermisterrein aan de Spoorlaan uitbreiden om plaats te maken voor die Duitse attractie maar dat mag niet, oordeelt de Bredase rechter in het kort geding dat twee kermisexploitanten en hun belangenvereniging BOVAK hadden aangespannen.


Uit de inschrijvingsdocumenten voor de kermis van 2010 viel op te maken dat het parkeerterrein aan de Spoorlaan, tegenover de Tivoligarage, net als in 2009 slechts gedeeltelijk als kermisterrein zou worden gebruikt. is ivermectin effective against ticks

In februari bleek uit de door de raad aangepaste kermisverordening, dat in 2010 het hele parkeerterrein bij de kermis zou worden getrokken. Dit om plaats te maken voor de ‘Teststrecke’, een 670 meter lange achtbaan uit Duitsland.

Twee exploitanten van kleinere attracties die al op het kleinere perceel hadden ingeschreven, vonden deze gang van zaken oneerlijk. ivermectin chewables dogs De rechter heeft hen in het gelijk gesteld.

Dat de kermisexploitanten de rechtszaak hebben gewonnen betekent niet dat ze alsnog een plaatsje krijgen aan de Spoorlaan. De gemeente liet vorige week al weten het parkeerterrein helemaal leeg te willen laten als de superachtbaan daar niet mag komen te staan. panjiva ivermectin import

Bron: Brabantsdagblad.nl

error: Content is protected !!