Tilburgse Kermis 2014 van start met stilte en een knal

Vrijdagavond 18 juli startte de kermis met een korte speech van de kersverse kermiswethouder van Tilburg. In een ingetogen speech refereerde hij aan het gevoel wat hij zou willen uiten en het gevoel wat helaas beter bij de situatie paste, namelijk respect en medeleven. الون كارد
Na een korte stilte werden de kerkklokken geluid en daarna ging de kermis van start. يورو 2024

Erik de Ridder, kermiswethouder van Tilburg - foto: kermistilburg.nl
Erik de Ridder, kermiswethouder van Tilburg – foto: kermistilburg.nl

De meeste exploitanten toonden hun medeleven door het volume van hun attractie te halveren, wat natuurlijk een mooi gebaar is. Veel kermisgangers leek het overigens niet op te vallen, hooguit een opmerking dat ze elkaar nu eens konden verstaan op de kermis.

Brand
Ook wij liepen na de opening richting het Piusplein, waar plots een dikke rookpluim te zien was, ter hoogte van de kermisFM studio. Daar vlak achter had een grilltentje vlam gevat, naar alle waarschijnlijkheid omdat afval te dicht bij de grill lag en vlam vatte. العاب مباشرة على النت
Mensen probeerden dichterbij te komen om te zien wat er aan de hand was. Exploitanten reageerden adequaat en massaal belde het aanwezige publiek 112. De politie was snel ter plaatse, net als de media overigens. De mensen op afstand krijgen wilde nog even niet zo lukken, tot de gasflessen ontploften, toen was er ineens beweging achteruit.
De brandweer had het vuur binnen een half uur onder controle, maar liet toch nog wel even op zich wachten. Helaas zijn er, mede door de explosie, een aantal andere zaken ook beschadigd. Voor hen is de kermis waarschijnlijk voorbij – al zal het ons niet verbazen dat andere exploitanten spontaan een wagenuitlenen of een spelkraam nog ergens ter beschikking hebben.
Voor het gewone publiek was er later op de avond weinig meer van te merken, op een paar dranghekken na.

Brand op de Tilburgse kermis - foto: kermistilburg.nl
Brand op de Tilburgse kermis – foto: kermistilburg.nl

Kermis
Het was in het centrum nog lang warm en dat was ook te merken aan het bezoekersaantal. Er waren enkele attracties die om 23u30 nog een wachtrij hadden staan, maar het overgrote deel draaide met veelal halfvolle bezetting.

Monster gaf letterlijk hoogstaande ritten weg.
Monster gaf letterlijk hoogstaande ritten weg.
error: Content is protected !!