Tilburgse Kermis 2013 – op weg naar de beste van Europa

De gemeente heeft al een aantal jaar kenbaar gemaakt dat ze, zowel qua organisatie, als aantrekkelijkheid, de beste stadskermis van Europa wil worden. Niet de grootste, niet de langstdurende, maar een kermis waar iedereen graag komt. Van leveranciers, exploitanten tot aan de binnenstadondernemers en natuurlijk, wij – het publiek!

Ieder jaar komt het wel ergens in een artikel bovendrijven: boze exploitanten, boze bewoners, boze winkeliers, boze horeca. Het valt niet mee om een juiste balans te vinden die voor alle partijen werkt. طريقة المراهنات في كرة القدم

Qua organisatie behoort de kermis in Tilburg al decennia tot de best georganiseerde in Europa. casino888 Veel grote steden – met name in Duitsland – hebben een groot terrein beschikbaar waar exploitanten ruim de tijd hebben voor het opbouwen en afbreken van hun attracties, waar biertenten soms 3 weken van te voren al opgetrokken worden. Dat kan in Tilburg allemaal niet, hier zijn er ondergrondse parkeergarages die niet zoveel gewicht kunnen dragen, fietspaden, bomen, palen, verkeerslichten, een spoorlijn die door de route loopt en ga zo maar door. Een compleet centrum afsluiten voor de kermis is vrij zeldzaam en het is dan ook deze organisatie er omheen, waar de meeste opbrengst van de pachtgelden heen gaat.

De gemeente schaaft ieder jaar links en rechts wat bij in de voorwaarden, om zo mogelijk al die betrokken mensen tegemoet te komen. Duidelijk is wel dat de gemeente een eigen koers voor de komende jaren bepaald heeft.

Verpachting
Om de exploitanten een sneller inzicht te kunnen geven in hun jaarlijkse route, is de verpachting voortaan 3 week november en is de opstelling al bekend rond de sinterklaasdagen.

Groene zones
Hebben niets van doen met het millieu, maar alles met de aantrekkelijkheid van deze kermis. In een groene zone moet een attractie komen te staan die ofwel een noviteit is voor de kermis in Tilburg, ofwel een publiekstrekker voor de Tilburgse kermis in het algemeen. Deze maatregel zorgt ervoor dat het dus mogelijk is dat het niet altijd de hoogste bieder is, maar dat de gemeente ook de aantrekkelijkheid wat zwaarder laat meetellen voor zo’n plaats.

Bouwen en breken
Exploitanten mogen dit jaar vroeger beginnen met bouwen (7u ipv 9u) en dat geldt ook voor het afbreken. De horeca moet dit jaar klaar zijn voordat de eerste kermisvrachtwagens het kermisterrein oprijden, dat is dus op de maandag voor de kermis.

Nieuwe kermisprijs
Naast de publieksprijs en de kermisprijzen voor attracties, dit jaar ook een prijs voor de super-exploitant. De exploitant die het iedereen naar de zin maakt, die mensen lokt vermaakt en weet te boeien. Of dit nu vanaf de viskraam of een mega attractie is.

Afscheid Besterdplein als kermisplein
Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Spoorzone in Tilburg. Met een onderdoorgang die gereed is in 2015, kun je straks een “rondje kermis” doen, in plaats van het lint wat de kermis nu is. Dit jaar komt er een klein stukje bij de kermis (Burgemeester Broxlaan) en komend jaar ook een plein. De Besterdring en Besterdplein komen dan te vervallen als kermislocaties. Dat is een historische wijziging, want het Besterplein is al bijna negentig jaar een kermisplein (sinds 1926).

NS-plein
Om de aantrekkingskracht van de kermis te vergroten, komt er meer ruimte voor cultuur (dans/muziek/kunst) rondom de kermis. Zoals het er nu naar uitziet, komt de attractie die normaliter in de “kuil” op het NSplein staat, hierdoor te vervallen. Met de nieuwe laan en latere route door de spoorzone, wordt dat gemis ruim gecompenseerd.

Bovenstaande is slechts een bloemlezing uit de lijst met nieuwe maatregelen voor 2013. ربح الاموال Een flink aantal maatregelen heeft betrekking op exploitanten en de kermisbonden, of op horeca en diverse andere voorwaarden.

Er is volop beweging rond de Tilburgse kermis de komende jaren en wij hebben er, zij het langs de zijlijn, alweer enorm veel zin in!

error: Content is protected !!