Theater, Circus en de Snollebollekes – dit is er te doen aan de zijnlijn van de kermis in 2019!

De Tilburgse kermis kent inmiddels een groot aantal evenementen die jaarlijks terugkeren. De bekendste is natuurlijk Roze maandag – wat minder van doen heeft met de kermis en meer met de horeca, maar er zijn ook een aantal evenementen die zich op of vlakbij het kermisterrein afspelen.

Luna Luna Luna

Een bonte verzameling marskramers in theater, muziek en rariteiten lokt u tegen geringe betaling binnen voor een unieke ervaring. LunaLunaLuna is een gloednieuw minifestival. Een theatrale oase voor intiem spektakel te midden van het jachtige kermisgeweld. In de Spoorzone zet LunaLunaLuna 10 dagen lang een grote spot op de originele attracties van Tilburgse kunstenaars en fantasten. Voor jong & oud. Meemaken, daar bij zijn!

Op de noordelijke groenstrook van de Burgemeester Brokxlaan ontdek je bijvoorbeeld de lijkwade van Elvis (The Presley Paranoia Freak Show), puur absurdisme in een Antonov vliegtuig (BOOT) en een behendigheidsspel met hoefijzers en een zandbak (Catacloppe). Dagelijks van 14:00 tot 00:00 uur! Meer info…

De Jaozeetie!

Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 juli kan jong en oud zich 6 dagen lang vermaken tijdens de vierde editie van rariteitenkabinet “De Jaozeetie” in NS 16. Beleef de geschiedenis van de Tilburgse Kermis aan de hand van ruim veertig bijzondere, gekke, verrassende en spraakmakende verhalen en voorwerpen. Wat te denken van de vleeshaken van fakir Kühnelli, de nougatoorlog van de gebroeders Stuvé of de drooglegging tijdens de kermis die jaren duurde. NS 16 bevind zich aan het NS-plein bij het Tiroler dorp.

Circus

Op de Burgemeester Brokxlaan is vier keer per dag een gratis circusvoorstelling in de open lucht bij te wonen. Initiatiefnemer is Kevin van Geet, ook de man achter het Tilburgse wintercircus. ,,Een voorstelling van een haf uur, hoge tribunes waar 300 mensen op kunnen zitten en veel acrobatiek en humor” . Bezoekers kunnen gewoon in en uit lopen. Een letterlijk hoogtepunt is de trampoline act van twee Duitse broers. ,,Het worden mooie voorstellingen.”

Snollebollekes

De Amstel Bierhal is al jaren een vast onderdeel van de kermis in Tilburg. De toegang is tien dagen lang helemaal gratis, maar vol is vol. Het programma is inmiddels bekend: iedere dag staan er fantastische artiesten op het podium die er ongetwijfeld een groot feest van maken. Een kleine greep: Lange Frans, Snollebollekes, Cooldown Café, Radje Draaien, Buren van de Brandweer en nog veel meer! Check onze agenda om te zien op welke dag jouw favoriet langs komt.

Agenda en events

We gaan komende weken het kopje “Agenda & events” bijwerken zodat je tijdens de kermis op 1 pagina allerlei evenementen en locaties terug kunt vinden, wel zo handig!

error: Content is protected !!