Spectaculaire opening kermis door Koninklijke Landmacht

De grootste kermis van de Benelux, de Tilburgse Kermis, trapt af met een spectaculaire openingsact verzorgd door de Koninklijke Landmacht. Hoe en wat blijft nog even geheim, maar op 16 juli (van 18.30 uur tot 20.30 uur) is alles te zien op het Pieter Vreedeplein. De muzikale omlijsting is in handen van Gordon en Sieneke.

Van 16 tot en met 25 juli 2010 verwelkomt de Tilburgse Kermis ongeveer een miljoen bezoekers. De Tilburgse Kermis is hiermee een van de best bezochte evenementen van Nederland. Die populariteit is volgens wethouder kermiszaken Joost Möller makkelijk te verklaren: “In Tilburg staan niet alleen de meeste attracties, maar ook de sensationeelste. De Duitse achtbaan, de Teststrecke, is bijvoorbeeld voor het eerst aanwezig op een Nederlandse kermis. Al die attracties, 240 in totaal, de vele terrassen en bezoekers en de geweldige sfeer maken van de Tilburgse Kermis een fantastisch feest.”

Goede doel
Met het Ronald MacDonald Huis Tilburg heeft de Tilburgse Kermis ook in 2010 een goed doel aan zich gebonden. Het Ronald McDonald Huis Tilburg komt tijdens de Kermis onder andere met een SMS-actie om zoveel mogelijk donaties te werven. 22bet kaszinó online

Ritprijzen
Op de kermisdinsdag, woensdag en donderdagmiddag worden van 13.00 uur tot 18.00 uur maximumritprijzen gehanteerd. Dit geldt voor attracties in de categorieën Grootvermaak, Kijkwerk en Kinderattracties. gaminátor játék ingyen De maximumritprijzen zijn als volgt vastgesteld:
kinderzaken € 1,50, grootvermaak en kijkwerk € 2,50 en € 3,00 voor de attracties die vallen onder de categorie grootvermaak maar die per rit minder dan tien personen kunnen plaatsen.
De ritprijs van € 0.75 op de nostalgische prijs blijft gehandhaafd.

Kermisexpositie ‘Kermis op stoom’
De Stichting Kermis-Cultuur organiseert de expositie ‘Kermis op stoom’. Tientallen miniaturen, attributen en foto’s uit lang vervolgen tijden worden geëxposeerd in het Paleis-Raadhuis. bankroll management sportfogadás

Eetplein op Stadhuisplein
De horecalocatie (bierhal) staat dit jaar op het Koningsplein.
Op het Stadhuisplein (voor ingang van de Stadswinkel) verrijst een eetplein. De bij elkaar geplaatste horecazaken vormen zo een culinair hoekje op het kermisterrein.

Kermismis
Zondagochtend 18 juli is het tijd voor een moment van bezinning. Kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes verzorgt dan de KermisMis. De mis vindt plaats om 11 uur bij de autoscooter op het Stadhuisplein.

Themadagen
De Tilburgse Kermis kent meerdere themadagen. De nieuwste aanwinst is de 100%NL zaterdag (17 juli). Samen met de Tilburgse horeca verzorgt radiozender 100% NL vele optredens van bekende Nederlandse artiesten op en rond het kermisterrein. Oranje is de hoofdkleur, dus alle WK-attributen hoeven nog niet op zolder te worden opgeborgen. De programmering staat op www.tilburgsekermis.nl.
Maandag 19 juli barst hét homo-emancipatiefeest, Roze Maandag, los. Honderdduizenden bezoekers maken Tilburg die dag tot de homohoofdstad van Nederland.

Dinsdag zijn gehandicapten voor het 40ste jaar te gast bij de exploitanten. Woensdagmiddag is kinderdag en donderdag lopen de temperaturen flink op met Caribische donderdag. Vrijdag is seniorenmiddag.

Openingstijden kermis
De kermis begint elke dag om 12.00 uur. Op vrijdag 16 juli wordt de kermis officieel om 19.30 uur geopend. Op de zondagen opent de kermis om 13.00 uur. Het kermisfeest duurt tot 01.00 uur, met uitzondering van zaterdag 17 en 24 juli (tot 02.00 uur) en zondag 25 juli (23.00 uur).

error: Content is protected !!