Rode sok + wit shirt = Be gay for a day

Je kent het wel; de rode sok die per ongeluk met je witte was meegewassen wordt. Tot voor kort was dit een regelrechte ramp; maar nu niet meer. Een roze shirt is namelijk verdomd handig voor Roze Maandag.

Op 19 juli kleurt de hele Tilburgse kermis weer roze, het is dè dag waar iedereen zich van zijn of haar meest kleurrijke kant kan laten zien. العاب اولاين ‘Be gay for a day’ is ook dit jaar het thema. Homo’s en lesbo’s kunnen hun kleurrijke zelf zijn, gewoon hand in hand lopen of elkaar een zoen geven. Maar hetero’s kunnen net zo goed meedoen en deze dag met volle teugen genieten van al het feestelijke wat Roze Maandag te bieden heeft.

“Met Roze Maandag laten we zien dat in een wereld waar vijandigheid tot intolerantie leidt, samen feestvieren juist verbroedert” aldus Pepijn Moors voorzitter van Stichting Roze Maandag. “Als iedereen zichzelf is, zeker van zichzelf is en de ander respecteert ontstaat een kleurrijk geheel met ruimte voor verschillen” vult hij aan. Na het succes van vorig jaar is ook in 2010 gekozen voor centrale thema ‘Be gay for a Day’. Dit wordt uitgedragen met de rode sok tussen de witte was. “Pepijn Moors: “We vragen ook iedereen die bij Roze Maandag betrokken is met de kleur roze te laten zien dat ze het evenement een warm hart toe draagt. Zo is Roze Maandag een feest van iedereen en voor iedereen!”

Roze Maandag begint al in de trein
Roze Maandag begint al vroeg dit jaar. Al voor de officiële opening die om 13.00uur plaats vindt in de Amstel Bierhal op het Koningsplein met o. نادي لوس أنجلوس a. een optreden van LUV begint de voorpret in de trein. Samen met de NS organiseert Stichting Roze Maandag een Roze Trein Bingo, met kans op prachtige prijzen. Roze Maandag is namelijk uitstekend bereikbaar per (nacht)trein. Alle bezoekers die aankomen op het station in Tilburg worden feestelijk onthaald met muziek en om 12. لعبة ذئب 30 vertrekt een bonte roze karavaan naar de openings locatie.

error: Content is protected !!