Jantje heeft een zusje… Broodje Jeanette!

Het assortiment van de Broodje Jantje zaak aan het Pieter Vreedeplein is speciaal tijdens de Tilburgse Kermis uitgebreid. Het typisch Tilburgse Broodje Jantje heeft er tijdelijk een zusje bij: een lekker broodje met de bekende Jantje burger maar nu met verrassende roze saus. En de naam? Broodje Jeanette!

Waarom Jeanette? Bedrijfsleider van Broodje Jantje, Briene Brienissen licht de keuze toe: “We waren op zoek naar een speciaal Jantje voor Roze Maandag. Na veel experimenteren in de keuken ontstond een nieuwe saus. En de naam? Jeanette is in België een geuzennaam voor een homo. Deze pakkende naam sprak ons meteen aan en bevat bovendien dezelfde letters als “grote broer” Jan. ivermectine avis Zo werd al gauw Broodje Jeanette geboren! remedio para piolho para tomar

Dus gericht op Roze Maandag? Brienissen: “Ja, wel gericht op Roze Maandag, maar het broodje is gedurende de hele Tilburgse kermis verkrijgbaar bij onze vestiging aan het Pieter Vreedeplein.”

Speciale saus? “Ja het originele Broodje Jantje is een Jantje burger op een zacht bolletje, met gebakken uien én een pittige tomatensaus. Vervolgens ontwikkelde bedenker Jan de Kort ook “Jantje Bruin” met een smeuïge satésaus. Broodje Jeanette heeft een roze saus op basis van mayonaise en is daardoor de enige koude saus. Bijkomend extraatje: de roze saus is ook heerlijk op de versgebakken friet. Want dat doen we bij Jantje: handgesneden en gebakken. Dát proef je!”

Broodje Jeanette wordt gedurende de hele kermis verkocht voor € 3,80, aan het Pieter Vreedeplein.

In 1965 begonnen Jan en Mieke de Kort een slagerij aan het NS-Plein in Tilburg. Een slagerij met een automatiek. De snacks die hier te verkrijgen waren, vielen in goede aarde bij hun klanten, alleen ontbrak er volgens sommige iets. Zij vroegen Jan om een broodje hamburger.

Ambachtsman Jan ging aan de slag. ivermectin tablet price mankind Hij experimenteerde met verschillende soorten gehakt, sauzen en andere ingrediënten. Zijn klanten fungeerden als panel. Aan de hand van hun oordeel en zijn eigen smaak en vakkundigheid, ontstond – na een aantal weken proeven -Broodje Jantje. Toen het recept eenmaal vaststond, veranderde het niet meer. In dat jaar kwam Het Broodje Jantje tot stand zoals we dat vandaag de dag ook nog eten.”

error: Content is protected !!