‘Plaats voor rad was veel te klein’

TILBURG – De gemeente Tilburg is, zonder dat er sprake is van wanprestatie, een overeenkomst niet nagekomen.

Heeft een te kleine opbouwplaats gereserveerd waardoor het onmogelijk was het reuzenrad op te bouwen. En zij heeft geen bewijs dat exploitant Tommy Boesveld niet aan zijn verplichtingen kon voldoen.


Dat stelt Evert Baart van Van Diepen & Van der Kroef Advocaten in Amsterdam. Baart eist namens kermisexploitant Tommy Boesveld in een bodemprocedure ruim 200.000 schadevergoeding van de gemeente Tilburg omdat hij met zijn 55 meter hoge reuzenrad de Tilburgse kermis is misgelopen.

“Boesveld wilde met zijn rad komen, maar de gemeente heeft zomaar de stekker eruit getrokken. Zij had nooit zo mogen handelen”, stelt Baart. “Het bedrag van 200.000 euro is gebaseerd op de winst die Boesveld is misgelopen en de huur van het rad.”

Ook stelt de advocaat dat er begin dit jaar met de gemeente een afspraak is gemaakt waarin aan de exploitant extra opbouwtijd is beloofd. “Mijn client kan dat bewijzen.” Ook is er volgens Baart voldoende bewijs dat hij met het reuzenrad zou komen en niet met een kleiner exemplaar. “En als ik dat rad niet zou hebben, dan zou ik toch nooit deze stappen nemen”, stelt Tommy Boesveld zelf. “De gemeente heeft zich niet aan de afspraak gehouden. Daarom ben ik deze weg ingeslagen”. De gemeente wil, in het belang van het onderzoek, niet reageren. Wel is zij verrast over de claim. “We hadden al lang niets meer gehoord en dachten dat er geen zaak meer zou komen”, aldus een woordvoerder.

bron: brabantsdagblad.nl

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2023

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder