Op de schop: een vernieuwd NSplein voor 2015

Dat de kermis komende jaren een ander gezicht krijgt, dat staat inmiddels wel vast. Er zijn plannen voor het Stadhuisplein (oa nostalgische kermis), de Spoorzone, het verdwijnen van de kermis op het Besterdplein en deze maand doken er plannen op voor een vernieuwd NSplein.

Groen
“Het plein wordt nu een beetje doods genoemd”, zegt ontwerper Gijs Breeman. “De klankbordgroep met omwonenden gaf aan meer groen te willen.”
Er komt een kleine stadstuin, waarin het kermispaardje een prominente plaats krijgt. Er komt meer groen rondom het plein, maar er is rekening gehouden met de kermis.
Het NSplein is een vaste plaats voor grote attracties, dit zal zo blijven. melyik fogadóiroda nem korlátoz De verlaging zal verdwijnen en een groot deel van het plein wordt verhard.

Tijdens de herinrichting wordt het NS-Plein van gevel tot gevel opnieuw ingericht. tippmix k Op deze manier kan er een betere aansluiting worden gemaakt op de andere plannen binnen de Spoorzone. Er is veel aandacht besteed aan de levendigheid en het groen rond het plein.

nsplein_close

Planning
Na de kermis dit jaar (2014) wordt het plein opengebroken voor rioleringswerkzaamheden, en in mei 2015 moet het klaar zijn, op tijd voor de volgende kermis dus. Ook de onderdoorgang onder het spoor wordt aangepakt, aan beide zijden komen dubbele fietspaden

Zoals het er nu naar uit ziet, is in 2016 de Spoorzone zo goed als klaar, compleet met nieuwe passage onder het station door. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om een “rondje kermis” te maken. Hetzij vanaf het station rechtdoor door de Stationstraat, terug naar het Stadhuisplein, of terug naar het spoorplein. Nu lopen de meeste mensen de kermis momenteel een keer heen en terug, maar met name de Besterd wordt in de loop van de avond vaak overgeslagen. melyik fogadóiroda a legjobb

error: Content is protected !!