Kermis in gevaar? Opbrengst nadert ondergrens.

Nadat de vroege verpachting van vorig jaar er al voor zorgde dat er een val van 5 ton was aan inkomsten, valt de opbrengst dit jaar nog eens met ruim 3 ton omlaag.
De ondergrens om de kermis überhaupt te kunnen organiseren komt hier mee in beeld.

De opbrengst voor 2014 is zo’n 1,2 miljoen euro, de verwachting in de begroting was echter niet aangepast, ondanks waarschuwingen van diverse kanten aan het adres van de wethouder.
Wethouder Moller lijkt nu krampachtig naar een oplossing te zoeken voor iets wat hij zelf gecreëerd heeft, namelijk bijna 1 miljoen euro minder te besteden voor de Tilburgse burgers in twee jaar tijd.

Feitelijk is de val in de opbrengst terug te voeren op een tweetal oorzaken: de gestegen kosten en verminderde inkomsten voor de exploitanten enerzijds, maar zeker ook de impopulaire maatregelen die onder Wethouder Moller zijn doorgevoerd afgelopen jaren, waaronder het verschuiven van de verpachting van het voorjaar naar de herfst. Ook de Tilburgse horeca is de afgelopen aan de haal gegaan met de kermis, door de vele extra bars en podia geven de mensen minder uit aan de attracties zelf.

De wethouder zegt te willen onderzoeken of het mogelijk is om af te stappen van het openbare pachtsysteem, wat te vergelijken is met een veiling, om voortaan de prijzen door de gemeente te laten vaststellen. “Je neemt genoegen met minder opbrengst, maar bent wel zeker van een ondergrens”. hraci automaty Naar onze mening is dat prima, maar dan wel graag het voorbeeld van onze oosterburen volgen, betalen per gebruikt oppervlak, al dan niet met toeslagen. gry hazardowe za darmo 77777 pobierz

De exploitanten boden in 2010 al een petitie aan met zo’n 30 verbeterpunten, die op een aantal punten tegemoet gekomen is, maar op een aantal andere ook niet. Het verplaatsen van de verpachting naar de herfst, maakt dat exploitanten een grotere gok moeten nemen qua uitgaven, ze hebben hun jaarrekeningen dan nog niet op orde en niet altijd zicht op tijdige levering van bijvoorbeeld een nieuwe attractie. Een doorn in het oog is ook de opstelling van de nostalgische kermis, waar gezinnen vele euro’s uitgeven, zonder het verdere kermisterrein op te lopen.

Uiteindelijk maken wij, de bezoekers, de kermis natuurlijk. Maar dan moet de nadruk wel weer komen te liggen op “zwieren zwaaien rondjes draaien” en niet om het circus er omheen. Goed voor Tilburg, maar niet voor de kermis! gry automaty online hotspot De toegekende subsidie aan bijvoorbeeld een kermisFM of stichting Roze Maandag als promotors voor de gemeente Tilburg is begrijpelijk, maar aan de andere kant hebben mensen liever gewoon een betaalbare kermis, met voldoende afwisseling en noviteit!

error: Content is protected !!