Nostalgische kermis groeit van 10 naar 21 attracties

College stelt nieuwe opzet vast

Op de nostalgische kermis zullen in 2003 7 attracties staan die nog nooit eerder op dit deel van de Tilburgse kermis te zien waren. Het gaat dan om een lijntrekspel, een luchtschommel, een orgel, een woonwagen met paard, de Peter Pan Railway, de Kiddy Ride en een kraam met nougat- en suikerwerken. Voor alle attracties op de nostalgische kermis geldt dat ze minimaal 35 jaar oud zijn. gry hazardowe twist Een nostalgische uitstraling alleen is dus niet voldoende. Aanleiding voor de uitbreiding is het grote succes van de nostalgische attracties bij zowel jong als oud.

De nostalgische kermis kan groeien doordat de ruimte voor de attracties wordt uitgebreid met de Stadhuisstraat en een gedeelte van het Stadhuisplein. Hierdoor ontstaat er een rondje om het Stadhuis. gry hazardowe za darmo maszyny Ondanks de groei van de nostalgische kermis ontstaat er zo ook een ruimere opzet. Dit past goed binnen de aangescherpte brandweereisen. De brandweer adviseert een ruimte van 5 meter tussen attracties en de aan het kermisterrein grenzende gemeentekantoren.

Toewijzing van de standplaatsen op de nostalgische kermis gebeurt op basis van een gesloten verpachtingssysteem. Het vaststaand tarief bedraagt 60 eurocent. fortuna zakłady sportowe

Gestart in 1990
De nostalgische kermis draait in 2003 zijn 13e jaar als officieel onderdeel van de Tilburgse kermis. Het idee voor een nostalgische kermis werd geboren bij Lauran Wijffels, auteur van het boek ‘Draaiboek van een Kermisgek’ en mede-auteur van het boek ‘Veel vermaak en weinig wol’ en bij Hennie van Oers, eveneens mede-auteur van het laatst genoemde boek. Aanvankelijk was het idee om het Besterdplein aan te wijzen als plaats voor nostalgie. Echter gezien het meer historische karakter van het Willemsplein met het Paleis en de Heikese kerk, werd uiteindelijk voor dit plein gekozen.

bron: gemeente Tilburg
error: Content is protected !!