Nieuwsberichten 1886

Bron: Tilburgsche Courant

30-5-1886
De bekende ‘Spriet’ is weer met zijn tent op de Heuvel neergestreken en geeft met een 25 tal artisten zijn aantrekkelijke voorstellingen. Naast de tent van Spriet, men waant zich op een voorjaars kermis, trekt een nette verlichte tent de aandacht. Hier zetelt ‘Stella’, sommige bezoekers zijn reeds drie maal op bezoek geweest zonder het geheim op te kunnen lossen.

29-8-1886
Gedurende de kermisdagen treden in de Herberg ‘De Bloemkool’, Franse, Duitse, en Hollandse artiesten op, waaronder de Hollandse komiek Hemel.

29-8-1886
Bij gelegenheid van de Tilburgse Kermis worden weer veel muziekfestiviteiten gehouden, de Nieuwe Koninklijke Harmonie heeft een verrassing in petto. Dinsdag stijgt voor de eerste maal de beroemde luchtreiziger L’Hoste met zijn ballon ‘Le Meteore’ vanaf het terrein aan de Stationsstraat op. Onder de vele tenten en kramen die op de Heuvel, een standplaats hebben gevonden, zijn drie echte vaderlandse mallemolens, van Visker, Hanrat, en Vincken, de Turkse schommel van Dahmen, als iets geheel nieuws, de Russische stoom-sledevaart van Tewe, het theatre Palais Indi{uml}en van C. de Nies, het apenpaleis van C. Spork, de menagerie of beestenspel van J. Jonkheeren, het vlooien-theatre van I. كاس كوبا امريكا 2022 Jacobs, de tent van Schuitenvoerder die de grote en kleine dame herbergt, de schiettent van O. موقع روليت Mess, voorts photografie-kramen, van Coster en de Boer, de bekende wafelkraam van J. van der Zee, de koekkraam van Janssens-Sas, de poffertjeskraam van C. de Boer-Vulsma, en verdere talrijke poffertjes, oliebollen, noga, en palingkramen. De byouterietenten van Stuv{acute}e, etc.

error: Content is protected !!