Mega attractie maakt zijn opwachting op de kermis in 2017!

Move-it 32

Terug van weg geweest is ie, de “Move-it 32” van de Nederlandse fabrikant KMG. Uniek in de wereld, want er is er maar 1 van gemaakt. Een “gouwe ouwe”, de “mooiste molen die Nederland ooit gehad heeft”, “nooit verwacht die nog eens te zien”, “supergaaf”  – het zijn zomaar wat reacties op het nieuws dat deze attractie de Tilburgse kermis van 2017 aan gaat doen.  Als vervanger weliswaar, want de 90 meter toren moest helaas verstek laten gaan wegens andere langdurige verplichtingen.

foto door: coasterrider / https://coasterrider.shost.ca

We nemen je mee naar het jaar 1996. Op de kermis in Tilburg staat een nieuwe attractie te glimmen. 32 Stoeltjes in een kring, iedereen kijkt naar elkaar. De kring begint te draaien..  de vloer begint plots tegengesteld te draaien en twee grote hef armen tillen 32 mensen een aantal meter de lucht in..   ademloos kijkt een menigte toe – de Move-it is verantwoordelijk voor veel opstoppingen op het NSplein dat jaar- en plots worden de zitjes op hun kop gedraaid, terwijl ook de hele attractie rond blijft draaien. De reden waarom hij zo geliefd is geweest zat hem in een ijzersterke exploitatie en commentaar tijdens de ritten, maar voor een nog belangrijker deel was dat de licht en geluidshow er omheen. Duizenden lampjes op de machine zelf en op de achterwand.

De attractie is zo’n 15 jaar geleden verkocht naar het buitenland en heeft daarna nog maar 1 of 2 keer in Nederland gestaan en dat was ook alweer in 2004, veel jongere kermisliefhebbers kennen hem alleen van plaatjes en wat youtube fimpjes.

Dit jaar kwam het nieuws dat een Belgische exploitant de machine kocht en het Tilburgse kermis team zag haar kans schoon. Met de hoop dat de attractie zo veel mogelijk in oude glorie zal gaan draaien is er dan eindelijk weer eens de kans om hem te proberen deze zomer en ik kan niet wachten!

 

 

4 Responses
  1. Xander

    Uitleg is heel simpel. Hij kwam niet op tijd door de Nederlandse keuring waardoor hij niet heeft kunnen komen. Zeer jammer.

  2. Alexander

    Ik zag er zo naar uit, maar kon hem nergens vinden. Nu lees ik net voorgaande reactie….. Graag uitleg Tilburg…..

  3. roel roelofs

    Waarom, tref ik deze attractie gisterenmiddag volledig opgebouwd aan bij onze Zuiderburen, op het terrein van de exploitant. En niet op Tilburg Kermis? En waarom is de exploitant teleurgesteld dat hij niet word toegelaten?

  4. Eindelijk, ik heb het wel gemist. Lekker pittige attractie. Beter dan met 1 arm, want deze attractie is stabiel. Ik ga zeker weer in. Ook dat ik wat ouder ben

%d bloggers liken dit: