Matige kermislijst voor kroonjaar

In het Brabants Dagblad van zaterdag 31 januari liet kermisjournalist Lauran Wijffels enkele kermisfanaten aan het woord met reacties die ze plaatsten op het Themapark-forum. Weinig enthousiasme over de gunningenlijst voor Tilburg 2009, en niet ten onrechte.


De lijst toont geen spectaculair nieuw grootvermaak, wat de kermis toch altijd een extra dimensie geeft. In het afgelopen najaar stond de volgende kop nog in de krant: ‘Kermis 2009 moet bijzonder worden’, een uitspraak van de voormalige kermiscoördinator Erik Hormann. 888كازينو Ergens anders las ik: ‘Vanwege het feestjaar 200(9) wil de gemeente extra uitpakken met de kermis’. Afgelopen oktober hebben mensen van het kermisteam ook nog München en Stuttgart bezocht om daar Duitse exploitanten te interesseren voor Tilburg. Die missie kan inmiddels wel als mislukt worden beschouwd. Enkele details: tijdens de voorverpachting (bedoeld om interessant grootvermaak binnen te halen voor het Koningsplein en Besterdplein) schreven twee Duitse zaken in van behoorlijk formaat. De Höllenblitz, een grootse indoorachtbaan, en Das Omen, een mooi loopspookhuis, beide nieuw voor de Tilburgse kermis. Beide interessante zaken werden echter niet gegund.

Navraag bij het kermisteam gaf de volgende verklaringen: De Höllenblitz had alleen ingeschreven voor het Koningsplein en is te zwaar voor die locatie! Mijn reactie: dan laat je zo’n zaak daar toch niet inschrijven, maar op het Besterdplein. Reactie kermisteam: daar kan die zaak nooit komen omdat de opbouw pas na de markt start op woensdagmiddag en de kermis vrijdag al om 18 uur start.

Grote zaken van enige omvang en gewicht kunnen dus blijkbaar niet deelnemen aan de voorverpachting: te zwaar voor het Koningsplein en te weinig opbouwtijd voor het Besterdplein. Een nogal tegenstrijdig beleid voert Tilburg hier. De Höllenblitz zou echt een uitstraling van allure hebben voor zo’n kroonjaar en Tilburg is niet bij machte om een markt een keer te verplaatsen op het Besterdplein om dat mogelijk te maken?

Een dergelijke soap hebben we vorig jaar ook meegemaakt met het reuzenrad van Boesveld op de Heuvel. Een kermis met enige grootse uitstraling verdient mijns inziens meer prioriteit dan de belangen van omwonenden, winkeliers en marktkooplui. Groots willen denken impliceert ook groots uitpakken en de zaken ruim regelen. اون لاين جيمز Tilburg schijnt dat niet voor mekaar te krijgen, helaas.

Wat Das Omen betreft: navraag bij het kermisteam leverde de reactie op dat de zaak niet interessant genoeg was! Opnieuw een misser, want de zaak is vergelijkbaar met de mooie Psycho die nu Tilburg voor de derde keer aandoet!

Overigens: door de afwijzing van deze twee zaken is Tilburg stevig bezig om de interesse bij Duitse exploitanten voor de Tilburgse kermis de nek om te draaien: inschrijven in Tilburg levert weinig tot geen kansen op! Hoe haaks staat dat alles op de reisjes van het kermisteam naar Duitsland en de beoogde opwaardering van de kermis in het kroonjaar? افلام رياضيه

Nog even een andere kop uit de krant van een tijdje geleden: ‘Cijfer Tilburgse kermis daalt.’ De gemeente maakt zich ongerust: in 2006 was het rapportcijfer nog 8,3. Het jaar waarin de Duitse exploitant Goetzke met de mooie Starflyer op het NS-plein stond. Alle bezoekers vergaapten zich aan die nieuwe attractie. In 2008 was het cijfer een 7,8, het jaar van de genoemde soap met het reuzenrad! Ik vermoed dat de gemeente zich kan gaan opmaken voor een nog lager cijfer voor editie 2009. En dat heeft ze dan toch echt aan zichzelf te wijten!

Een grootse kermis met internationale allure neerzetten vergt rui- mere mogelijkheden en acties dan de gemeente momenteel hanteert. Al bij al een triest resultaat voor het kroonjaar 2009.

Kermisliefhebber en -kenner Jos Kivits uit Tilburg volgt al vele jaren de ontwikkelingen in kermisland op de voet.

Bron: www.brabantsdagblad.nl

error: Content is protected !!