Lokale omroep stookt het vuur op: “kermisoorlog tussen Uden en Tilburg”

“‘Kermisoorlog’ tussen Uden en Tilburg gaat verder”, kopte Omroep Brabant afgelopen week. Maar is dat wel zo ?

De gemeente Uden presenteerde vol trots haar persmoment over de Udense zomerkermis. Deze valt gelijktijdig met die in Tilburg en de lokale kermiswethouder heeft een aantal jaren geleden geroepen dat de kermis in Uden in kwaliteit toch zeker die van Tilburg moet kunnen overstijgen.

De Udense kermis zit de kermis van Tilburg op de hielen in de zogeheten kermisranglijst. De Tilburgse kermis staat nog steeds op nummer één, maar Uden is op de ranglijst gestegen naar een tweede positie. ivermectin to treat Om die positie vast te houden, zet Uden voor de editie van 2015 nog meer in op kwaliteit.

Groter dan de kermis in Tilburg zullen ze waarschijnlijk nooit worden, maar dat ze een nog betere kwaliteit kunnen leveren dan de kermis van 2014: daar geloven ze in Uden heilig in. Woensdag vond de aftrap plaats van de Udense kermis.

“Vorig jaar hadden we weer tienduizend bezoekers meer dan de 350.000 van de kermis in 2013”, vertelt kermiswethouder Thijs Vonk. Dat Uden is gestegen op de kermisranglijst komt volgens hem vooral door het gemoedelijke van de kermis.

Waar Omroep Brabant vervolgens de fout in lijkt te gaan met haar berichtgeving, is het feit dat ze denken dat er ruzie tussen exploitanten en gemeente heerst in Tilburg: “in Tilburg zijn die twee partijen als water en vuur.” Dat blijkt niet juist en ook de twee gemeentes hebben op vriendschappelijke wijze contact over de gelijktijdige kermissen. Er is geleerd van fouten uit het verleden. Bovendien gaat het ook nog eens om een gezamenlijk belang. Hoe meer toeristen in Brabant hoe beter en daar hebben niet alleen beide steden wat aan, ook de dagattracties als de Efteling, Beekse Bergen pikken vaak een graantje mee van de mensen die toch in de buurt zijn.

Komende zomer staat in Uden onder meer de tweede editie van Pink Friday op het programma. Ja inderdaad, de Udense tegenhanger van Roze Maandag. Beter goed gestolen dan slecht bedacht. Nieuw op de Udense kermis is de bijzondere Traumgenerator. stromectol msd Dit is een simulator waarin je meegenomen wordt in de ruimte. Uden claimt dat de Traumgenerator voor het eerst op een Nederlandse kermis staat. Dat klopt, maar het blijft wel gewoon een simulator, een attractietype wat in Tilburg in de 90’s en 00’s veelvuldig te vinden was, maar die qua populariteit inmiddels tanende is. heartworm meds for dogs without ivermectin

Wij, als kermistilburg.nl, vinden de attractielijst in Uden best aardig. De aanwezigheid van een grote TopSpin en de Soundmachine doet de liefhebbers van grote attracties altijd goed. De kermis blijft in omvang ver achter bij die van Tilburg en dit jaar overtreft Tilburg ook qua grotere en nieuwere attracties Uden op alle fronten. Maar ga er vooral eens kijken. Uden past prima in het rijtje van Weert, Best, Eindhoven en Hoorn. Wil je groter dan Tilburg, dan kun je in diezelfde week altijd nog naar Düsseldorf.

Zowel in Tilburg, nummer één in de kermisranking van Nederland, als in Uden (nummer 2) gaan de kermissen op vrijdagavond 17 juli 2015 van start.

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder