Kermisexploitanten nemen bezit van centrum Tilburg

Kermisliefhebbers in het zuiden van het land beleven vanaf vrijdag weer hun finest hour. Tot en met zondag 26 juli is het centrum van Tilburg het domein van de grootste kermis van de Benelux. Dinsdagavond zijn de eerste kermisexploitanten begonnen met het opbouwen van de in totaal 237 attracties. can australian shepherds take ivermectin at 10 De Tilburgse kermis, die jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekt, begint vrijdag om 18.30 uur.


De komende dagen krijgen attracties als de Booster, Dominator, Enterprise, Speed Flip, Big Roller Coaster en Around the World – de zweefmolen die tot 55 meter hoogte gaat – een eigen plek in het hart van de stad. Voor de echte waaghalzen bouwen de exploitanten zelfs een zogenoemd Mystery Hotel met een free fall toren van 26 meter hoog. contraindicaciones ivermectina Daarnaast is er ook plaats voor nostalgische kermisattracties zoals de draaimolen, de steile wand, de waarzegster en de rupsbaan.

Om alle attracties en de standplaats voor woonwagens van de exploitanten van stroom te voorzien is het bedrijf Homan Elektrotechiek uit Mijdrecht vorige week al begonnen met de aanleg van de stroomvoorziening. ivermectin for dogs australia „De totale lengte van alle opgestelde attracties is ongeveer 3 kilometer. Daarvoor leggen we zeker 25 kilometer kabels en plaatsen we honderd verdeelkasten”, zegt directeur Peter Homan. Het elektriciteitsbedrijf voorziet de Tilburgse kermis voor het veertigste jaar van stroom.

Homan: „Tilburg is een van de weinige steden die ondergronds vaste aansluitpunten voor stroom heeft aangelegd. Daardoor hebben we maar één aggregaat nodig. Het totale stroomverbruik tijdens de Tilburgse kermis bedraagt ongeveer 350.000 kilowatt.”

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2023

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder