Kermis trekt 1,5 miljoen bezoekers !

De Tilburgse Kermis 2009 gaat de recordboeken in. Naar schatting hebben 1.475.000 miljoen mensen de kermis bezocht. Absolute topdagen waren Roze Maandag en zaterdag 25 juli. Op deze dag draaide de kermis 200 minuten langer door. Dit naar aanleiding van het feit dat Tilburg 200 jaar geleden stadsrechten ontving van Lodewijk Napoleon. farmacia del ahorro ivermectina precio De kermisattracties bleven tot 04.20 open. Ongeveer 250.000 mensen waren gedurende deze dag op de been. Op zondag brachten nog eens 200.000 een bezoek aan de grootste kermis van de Benelux.


De laatste dag van de kermis wordt traditioneel afgesloten met een groot vuurwerkspektakel in de Piushaven. Dit wordt voorgegaan door een spectaculaire voorstelling van het theatergezelschap Close Act.

Kermiswethouder Joost Möller: “De Tilburgse kermis 2009 was een geweldig feest. ivermectina acaros We hebben alleen maar records gebroken dit jaar. Ik kijk dan ook met een zeer positief gevoel terug op deze kermiseditie. ivermectin apteekki

GHOR
De geneeskundige hulp bij omgevallen en rampenbestrijding vermeldt de volgende feiten: Totaal aantal behandelingen: 203
– ambulance: 6
– blaren: 75
– kneuzingen: 29
– schaafwonden: 33
– snijwonden: 21
– insectenbeten: 21
– onwel: 15
– diversen (oa brandwonden): 9

Politie
De politie vermeldt de volgende feiten:
Totaal aantal aanhoudingen: 60 (2008: 73)
Weekendje weg: 3

Brandweer

De brandweer spreekt van een zeer rustige kermis. De twee oefeningen (Koningsplein en Diamond Wheel) werden als positief beoordeeld.

Handhaving
De afdeling handhaving kijkt met een goed gevoel terug op afgelopen kermis. Er zijn dit jaar ongeveer 20 auto’s gesleept. Vorig jaar waren het er meer dan honderd.

error: Content is protected !!