Kermis iets kleiner

Minder ruimte door werk aan Cityring en Heuvel

Een loopspookhuis in Egyptische sferen, een wandeling door het binnenste van een prehistorisch monster, een 4D spektakel en een free fall toren van 26 meter hoog met de naam ‘Mystery Hotel’. De Tilburgse Kermis 2009 is mysterieus, verrassend en divers.

Wethouder Joost Möller (evenementen): “Het zijn geweldige attracties. De Tilburgse Kermis 2009 is zeer afwisselend. Je kunt kiezen voor een snelle rit in de Dominator of een rustig rondje in het nieuwe reuzenrad van 55 meter hoog. لعبة اون لاين Er is voor ieder wat wils.”

In totaal zijn er dit jaar 237 attracties. Dat zijn er negen minder dan afgelopen jaar. Dit komt door de herinrichting van de Heuvel en de aanleg van de Cityring. Hierdoor is er minder ruimte voor de attracties. De winnaar van de Publieksprijs 2008, Around the World, is
te bewonderen op de Heuvel. Verder krijgt ook de Dominator een plek op het dan net heringerichtte plein. “De nieuwe opzet van de Heuvel betekent dat we daar minder attracties kunnen plaatsen. Toch is het gelukt om dit niet ten koste te laten gaan van de uitstraling van het plein. Er komt bijvoorbeeld een Weens terras waar de bezoekers optimaal kunnen genieten van de kermis. De heuvel is en blijft één van de blikvangers van de Tilburgse Kermis”, aldus Möller.

Het NS plein is ingericht voor de grote attracties. Er komt een achtbaan met de naam Big Roller Coaster en een reuzenrad van 55 meter hoog. Het reuzenrad is voor de eerste keer in Tilburg te bewonderen.
Op het Koningsplein verrijst het Mystery Hotel, een free fall toren van 26 meter hoog met vijf verdiepingen. Op het einde van de tocht valt de bezoeker in het donker een flink aantal meters naar beneden. Terug van weggeweest is de Enterprise (een sneldraaiend rad), dat eind jaren negentig voor de laatste keer op de Tilburgse kermis stond.

De Tilburgse Kermis werkt dit jaar samen met Villa Pardoes, het vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen met een
levensbedreigende ziekte. Villa Pardoes mag tijdens de kermis donateurs werven. قواعد لعبة بلاك جاك Verder komt er een schminkstand op de nostalgische kermis. Op het stadhuisplein komt een wensvijver. Alle opbrengsten komen ten goede aan Villa Pardoes.

Tien dagen lang radio maken tijdens de Tilburgse kermis. Dat is de opzet van Kermis FM. De radiozender krijgt een eigen plekje op de kermis en is op de FM en via internet te beluisteren gedurende de openingstijden van de kermis. De programmering wordt in juni bekendgemaakt. Kermis FM biedt radiomakers in opleiding een kans ervaring op te doen. Ze krijgen professionele begeleidingen kunnen zo proeven aan het radiowerk. العب روليت

Bron: Stadsnieuws