‘Is dit Tilburg anno 2009? Beetje sneu, zo’n inschrijving’

TILBURG – Nu de gemeente Tilburg zegt in feestjaar 2009 extra uit te pakken, houdt de Tilburgse kermis de gemoederen extra bezig. Echte kermisfans discussiëren al vanaf de verpachting over de kwaliteit van de Tilburgse kermis.

Op www.themepark.nl > forums >de kermis komt >inschrijvingen tilburg 2009 staan tientallen reacties en meningen van kermisfans in hart en nieren, die onder een schuilnaam opereren. Een greep:


‘Het lijkt wel of Tilburg op z’n retour is. Teleurstellende lijst. Met name de interesse vanuit Duitsland’ (Roodwitter).

‘Interesse vanuit het buitenland neemt af. De voorverpachting is voor Duitse exploitanten die de laatste jaren hebben ingeschreven niet zo gelopen als ze hadden gehoopt. Duitse exploitanten kiezen nu liever voor kermissen in Duitsland, die vaak eerder verpacht worden, dan Tilburg. Kortom: Tilburg heeft aardig zijn eigen glazen ingegooid met het niet plaatsen van Duitse exploitanten. 50 inschrijvingen minder op een totaal van 750; dat is heel erg veel. Dit is een teken aan de wand voor de Tilburgse kermis; ze moeten dus oppassen’ (Centurion).

‘Is dat nou Tilburg anno 2009? Beetje sneu, hè. Ach, ze hebben het aan zichzelf te danken ook, hopelijk gaat er nu eindelijk eens iets veranderen, want het gaat elk jaar slechter daar’ (Dizcovery).

‘Met deze lijst valt zeker een leuke kermis samen te stellen, maar voor Tilburgse begrippen geen echte supertoppers’ (Maxxximum).

‘Tilburg komt weer terug op de status waar ie ooit was: een gewone provinciekermis! Wat mij elk jaar weer opvalt, is dat veel exploitanten die op de grotere kermissen reizen, ook dit jaar niet de moeite nemen om in te schrijven. Kennelijk zijn er plaatsen waar meer te verdienen valt’ (Rijfe003).

‘En zie hier een Tilburgse kermis die teruggaat van een unieke kermis naar een standaardkermis maar dan wat grootser. Ik vind de lijst zeer tegenvallen; er staan eigenlijk allemaal (standaard)zaken of zaken die al meerdere malen in Tilburg hebben gestaan. Waardoor ze toch ook niet meer die aantrekkingskracht hebben.

Maar laten we eerlijk zijn: als men in dit feestelijke jaar een topkermis wil neerzetten in Tilburg, dan moet deze inschrijving voor de organisatoren toch ook behoorlijk tegenvallen’ (Quindo).

‘Ik vind het erg overdreven al die reacties van dat het een slechte lijst is. Je moet de reacties van de mensen eens horen als ze voor de Enterprise staan. Of als ze de Magic zijn rondjes zien draaien. Ik vind het wel een gave lijst met een Breakdance N01 en een Shake, Enterprise en Magic’ (De Toeter).

‘Ik vind het niet echt een bijzondere lijst dit jaar. Er missen zelfs nog flink wat Nederlandse toppers, zoals een KMG Inversion of een Schommel. Verder mis ik een indrukwekkende achtbaan. Jammer maar helaas: ik denk dat Tilburg mij niet hoeft te verwachten dit jaar. Ik ga dan liever nog naar Düsseldorf’ (The Bullgod).

‘De lijst van de jaren ’80! Zo noem ik deze. Wel mooie zaken uiteraard, maar minder inschrijvingen dan voorgaande jaren. Studio 7 doet ook weer een poging om te komen na het debacle van vorig jaar. Tilburg weet vast een mooie kermis hieruit te maken’ (Racer).

‘Er heeft zich een zeer mooi aantal goede attracties ingeschreven voor Tilburg, waar echt wel een goede Tilburgse kermis te maken is. Wat wil men nog meer?!

Alleen, laten we niet vergeten dat Tilburg dit jaar 200 jaar zijn stadrechten heeft, en de gemeente wil heel het jaar één groot feest. Dan vind ik dat ze niet met zo’n lullig

lijstje aan moeten komen zetten bij hun grootste evenement. Ik denk dat ze toch snel het roer om moeten gaan gooien als ze nog lang de grootste (en beste) kermis van de Benelux willen blijven!’ (Henkieee6).

Bron: Brabants Dagblad, lauran Wijffels

error: Content is protected !!