Kermis bij de Schouwburg

De kans is groot dat er volgend jaar kermisattracties staan op de Schouwburgring.
„Dat is een serieuze optie waar we naar kijken, maar het staat nog niet definitief vast dat het ook gebeurt”, zegt een gemeentewoordvoerder.


Door de naderende ombouw van de Heuvelring tot onderdeel van de Cityring is er door onder meer bomen minder ruimte voor attracties. العاب على النت العاب على النت De Heuvel is na de herinrichting onbruikbaar als locatie voor grote attracties.
Het college wil daarvoor elders in de binnenstad compensatie vinden. „Want de gemeente vindt dat de kermis in 2009 minstens dezelf­de grootte en kwaliteit moet heb­ben”, aldus de gemeentewoordvoerder.
Het vinden van die compensatie kent echter zijn grenzen. Een verdere uitbreiding van de kermis op de Spoorlaan in de richting van het station is geen haalbare kaart. „ Dan hebben de hulpdiensten geen onbelemmerde doorgang meer.”
Het Pieter Vreedeplein als locatie voor attracties in gebruik nemen is eveneens een mogelijkheid, maar dat heeft onder meer als na­deel dat het kermisterrein ‘een afslag’ krijgt die nergens op uitkomt. Dat is onaantrekkelijk voor exploi­tanten en publiek. 365 مباشر
Toch bekijkt de gemeente ook het plein als kermisplek. روليت اونلاين Er is links en rechts al geopperd om er de nostalgische kermis een plekje te geven, omdat die een specifieke doelgroep trekt. In dat geval zou de gemeente Willemsplein en het Stadhuisplein kunnen gebruiken voor de plaatsing van eigentijdse attracties.
De kermis telde dit jaar 246 attracties. Het evenement levert de gemeente jaarlijks zo’n twee miljoen euro bruto op. Na aftrek van alle voorbereidingskosten blijft daar ongeveer de helft van over.

bron: brabantsdagblad.nl

error: Content is protected !!