Kermis 2010 in de startblokken


De Tilburgse kermis 2010 laat nog even op zich wachten, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Het grootste publieksevenement van de Benelux (meer dan een miljoen bezoekers) heeft ook in 2010 weer veel te bieden.

Ritprijzen
Op de kermisdinsdag, woensdag en donderdagmiddag worden van 13.00 uur tot 18.00 uur maximumritprijzen gehanteerd. Dit geldt voor attracties in de categorieën Grootvermaak, Kijkwerk en Kinderattracties. ivermectin dosage for demodex in dogs De maximumritprijzen zijn als volgt vastgesteld: kinderzaken € 1,50, grootvermaak en kijkwerk € 2,50 en € 3,00 voor de attracties die vallen onder de categorie grootvermaak maar die per rit minder dan tien personen kunnen plaatsen. De ritprijs van € 0.75 op de nostalgische prijs blijft gehandhaafd.


Wethouder Joost Möller (kermiszaken): “De Tilburgse kermis krijgt van de bezoekers elk jaar een positieve beoordeling, maar veelgehoorde opmerking is dat de ritprijzen vaak te hoog liggen. Met het hanteren van gereduceerde tarieven op de drie middagen komen we tegemoet aan de wens van de bezoekers. Toch blijft het een moeilijke afweging. De Tilburgse kermis wordt als attractief beoordeeld onder andere omdat hier veel grote en unieke attracties staan. Dit zijn attracties die vele miljoenen hebben gekost en een exploitant wil die investering uiteraard terugverdienen.”

Kermiszaterdagen tot 02.00 uur
In het feestjaar 2009 (Tilburg 200 jaar stadsrechten) is de kermisnacht geïntroduceerd. Op de tweede kermiszaterdag mochten de attracties 200 minuten langer extra draaien. Deze kermisnacht is door de meeste betrokkenen als succesvol ervaren. De geweldige sfeer en beleving tijdens deze eenmalige kermisnacht is reden om op beide kermiszaterdagen de sluitingstijd te verlengen tot 02.00 uur.

‘Gokstraatje’ naar Piusplein
Door het realiseren van de Cityring is het op de Paleisring nu slechts mogelijk attracties te plaatsen die niet dieper zijn dan acht meter. De meeste grootvermaakzaken zijn dieper dan acht meter. Dit heeft aanleiding gegeven om het zogenoemde gokstraatje te verplaatsen naar het weggedeelte van het Piusplein. Zo is het mogelijk om op de Paleisring grotere en diepere attracties te plaatsen. De nieuwe opstelling op het Piusplein gaat niet ten koste vande terrasruimte van de daar aanwezige horeca. Attracties die normaliter op het Piusplein stonden komen nu met de achterzijde richting horeca. ivermectin is for type 2

Horecalocatie naar Koningsplein
De horecalocatie is al jaren een vast onderdeel op de Tilburgse Kermis. Om de horecalocatie niet alleen in de avonduren maar ook ’s middags de mogelijkheid te bieden om te kunnen exploiteren en daarnaast te bewerkstelligen dat de horecalocatie onderdeel wordt van de kermis, is een nieuwe locatie gewenst. Het Koningsplein lijkt hiervoor een geschikte plek. De hal staat zo midden op het kermisterrein en de afgenomen waardering bij zowel exploitanten als bezoekers voor het Koningsplein krijgt hierdoor een positieve impuls. ivermectin paste near me

Nachtnet
In 2009 was de Tilburgse Kermis bij wijze van experiment tien dagen lang aangesloten op het nachtnet van de NS. Tilburg is op donderdag, vrijdag en zaterdag al aangesloten op de nachttrein. Van de uitbreiding naar tien dagen werd met wisselend succes gebruik gemaakt. Roze Maandag liet zich kenmerken door overvolle treinen, maar de resterende nachten (zo-ma, di-wo en wo-do) maakten slechts enkele tientallen bezoekers gebruik van het nachtnet. Daarom is besloten alleen Roze Maandag ook in 2010 aan te laten sluiten op het nachtnet.

Op 18 januari 2010 vindt de verpachting plaats en wordt duidelijk welke attracties er op de kermis te bewonderen zijn.

error: Content is protected !!