Kenny B opent 446ste Tilburgse Kermis

De Tilburgse zanger Kenny B, bekend van zijn megahit ‘Parijs’, opent samen met kermiswethouder Erik de Ridder op 17 juli de 446ste editie van de Tilburgse Kermis. De opening is op 17 juli om 19.00 uur bij de attractie Free Fall op de Heuvel. Vanaf een week voor de opening worden via Facebook (www.facebook.com/kermisFM) in totaal 50 vrijkaartjes weggeven voor deze ‘vrije val toren’.

De Tilburgse Kermis heeft ook dit jaar weer spectaculaire nieuwe attracties. Zoals de Free Fall Tower (hoger dan de Heuvelse kerktoren), de Encounter op het Piusplein (multimedia effect-show met aliens in de hoofdrol), de Jumbo op het Besterdplein en de Spinning Coaster XXL op het Koningsplein.

Roze Maandag viert 25 jarig bestaan
Roze Maandag barst op 20 juli los. Dit jaar voor de 25e keer. Dit jaar worden 25 huwelijken gesloten door een bekende Nederlander. Vervolgens vertrekt het gezelschap naar de tegenovergelegen Amstel Bierhal. Om 13:00 uur is daar het Roze Maandag Anthem te horen, gedraaid door een wereldberoemde DJ. Aansluitend is er een optreden van O’g3NE.

Tradities en themadagen
De vaste tradities en themadagen die de Tilburgse Kermis zo bijzonder maken zijn er ook in 2015 weer. Zoals de Nostalgische Kermis op het Willemsplein en de Kermisexpositie in het Paleis Raadhuis. Op zondag 19 juli om 11.00 uur wordt in de attractie Star of Stars op het Koningsplein de Kermis-mis gehouden. Diezelfde zondag is het Auti-doe-dag van de Stichting Blauwe Zondag. Veel exploitanten zullen dan de geluids- en lichtintensiteit van hun attractie minderen, zodat het voor mensen met (enige vorm van) autisme prettiger wordt om de kermis op te gaan. Dinsdag 21 juli is het gehandicaptendag en 23 juli seniorendag. De kermisprijzen (wie heeft de mooiste, grootste, leukste attractie) worden vrijdag 24 juli om 19.00 uur uitgereikt.

Kermisweetjes
Wist u dat:
Ook in 2015 het Ronald McDonald Huis is verbonden aan de Tilburgse Kermis.
Wie geen zin heeft in grote drukte kan alternatieve routes namen via de zogenoemde ‘Fast Lanes’
Met het downloaden van de gratis ‘100% lokaal’ app u dagelijks informatie krijgt over de kermis. De app maakt gebruik van unieke beacon-technologie waarmee gebruikers berichten via een bluetoothverbinding kunnen ontvangen.
Ook dit jaar alle urine uit de plaskruizen wordt hergebruikt door het BAT en Waterschap de Dommel.
U kunt dineren op grote hoogte bij Restaurant Taste op het dak van het Hotel Mercure en bij het popup restaurant ‘Hooggaatie Eten & Drinken’ op de negende etage van het Stadskantoor 1.

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en duurt van vrijdag 17 juli tot en met 26 juli 2015. Meer dan een miljoen mensen bezoeken de 200 attracties in de Tilburgse binnenstad.
bron: gemeente Tilburg

error: Content is protected !!