Blauwe zondag, een nieuwe themamiddag!

Iedereen kent de Roze maandag, de meeste Tilburgers ook nog de kindermiddag. De gehandicaptenmiddag is al wat minder bekend en er is ook een tijdje een ouderenmiddag op de kalender te vinden geweest.
Na een korte formaliteit in de gemeenteraad, heeft de kermis er een officiële themamiddag bij: de blauwe zondag.

Dat heeft niets van doen met jezelf blauw drinken, de smurfen of een blauwtje lopen. De blauwe zondag is er voor en door mensen met autisme. De kleur blauw is de internationale kleur die hier bijhoort. In Nederland hebben naar schatting ongeveer 190.000 mensen een vorm van autisme.

De organisatie is in handen van Autilook, een organisatie die onafhankelijke informatie verstrekt aan mensen met autisme en dit doet via diverse mediakanalen. De blauwe zondag wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en staat vanaf nu dus ook op de officiële media van de gemeente vermeld.

De eerste editie van Blauwe Zondag twee jaar geleden trok zo’n 15 man. Vorig jaar waren dat er al 30. “Dit jaar mikken we op 100 bezoekers”, zegt Franken. “We willen de dag echt laten groeien en benadrukken dat de kermis dan toegankelijk is voor iedereen. Juist door mensen met en zonder autisme met elkaar in aanraking te laten komen kun je zorgen voor meer acceptatie. We gaan ook de scholen benaderen want we willen meer jongeren bereiken.”

Het is goed dat de gemeente af en toe zijn sociale gezicht laat zien voor dit soort initiatieven, maar net als met de meeste themadagen krijgen de reguliere bezoekers er waarschijnlijk weinig van mee. Wij wensen de organisatie veel succes en natuurlijk veel draaiplezier toe!

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder