Tilburgse kermis verwelkomt hoogste reuzenrad ooit op haar kermis!

http://www.riesenrad.info

Met de komst van het Sky Lounge Wheel deze zomer, haalt de gemeente het hoogste reuzenrad tot nu toe naar de kermis in Tilburg. كوره على النت
Het 60 meter hoge Sky lounge Wheel werd in 2000 gebouwd voor de wereldtentoonstelling in het Duitse Hannover. كازينو اون لاين Het rad staat daarom ook wel bekend als het Expo Rad. دمبله De Zwitserse eigenaar ging later een samenwerking aan met de Duitse kermisfamilie Bruch, die meerdere grote attracties in haar beheer heeft.

http://www.riesenrad.info
Sky Lounge Wheel

Het transport bestaat uit 22 containers, deze zijn geschikt voor het vervoer per trein.
Met een grondmaat van zo’n 27 meter breed, 22 meter diep en een gewicht van liefst 400 ton, is het tevens een van de zwaarste attracties die tilburg aandoet deze zomer. De enige die dit jaar zwaarder is, is de Teststrecke double looping coaster – die weegt zo’n 440 ton.

http://www.riesenrad.info
Sky Lounge Wheel

Op het rad is liefst 1200 meter aan neonverlichting gemonteerd, deze neonverlichting zit voornamelijk op de gondels, 40 stuks in totaal, waar tot 8 personen in kunnen. Daarnaast zijn er nog de 50.000 led lampjes, en dat maakt het rad een lust voor het oog!

Na de afwezigheid van een rad afgelopen editie, heeft de gemeente gezocht naar een reuzenrad wat past bij de verwachting van de Tilburgers en bovendien uniek moest zijn. Dat lijkt gelukt en wij kunnen niet wachten om op 60 meter hoogste vanaf het NSplein over vrijwel de hele kermis te kunnen uitkijken!

http://www.riesenrad.info
Sky Lounge Wheel
http://www.riesenrad.info
Sky Lounge Wheel

De foto’s voor dit artikel komen van riesenrad.info – Firma Oscar Bruch Jr.

error: Content is protected !!