Attracties en updates! Alles wat we weten over de Tilburgse kermis van 2019

Nog een paar weken en dan is het alweer vrijdag 19 juli – de Tilburgse kermis gaat van start. De gemeente verhult zich dit jaar iets meer en iets langer in nevelen als het gaat om het attractie-aanbod voor dit jaar. Wij hebben vanuit diverse exploitanten al mogen vernemen dat ze dit jaar komen en de gemeente zelf had een deel van de attractienamen per ongeluk op een kaartje ingevuld wat voor de horeca bedoeld was. Toch stond plots de plattegrond voor 2019 op de website van de gemeente en daar staat het attractie aanbod voor komende editie op! Maar de kermis is meer, diverse randactiviteiten zijn al aangekondigd en we hebben een nieuwe kermiswethouder. Hieronder een totaal overzicht, te beginnen met Duncan Laurence.

Songfestival

Duncan Laurence heeft een band met Tilburg. De zanger studeerde twee jaar geleden af aan de Rock academie en is inwoner van onze stad. In de Volkskrant stond een groot interview waarin hij de tekst van zijn “Arcade” verklaart en in dit geval verwijst “Arcade” direct naar de kermis.

‘Small town boy in a big arcade’

Duncan Laurence

Duncan: ‘Ik groeide op in Hellevoetsluis en verhuisde voor mijn opleiding naar Tilburg. En waar staat Tilburg bekend om? Juist: om de kermis. Ik voelde me een kleine jongen in een grote stad, helemaal als daar de kermis werd gevierd. Overal lichtflitsen, herrie en plezier. En ik kreeg er ook altijd een wat nostalgisch en somber gevoel bij, net als in de speelhallen van vroeger.’ ( citaat uit het interview met de Volkskrant )

Wethouder

Erik de Ridder heeft een nieuwe baan buiten de muren van het gemeentehuis gevonden, de Ridder word graaf, een watergraaf om precies te zijn. Wij wensen hem succes in zijn nieuwe functie! Zijn opvolger is Rolph Dols en hij was al wethouder bij de buren in Gilze-Rijen. We hopen Rolph vaak op het kermisterrein tegen te komen, hij heeft een paar zeer enthousiaste schoenen te vullen.

Circus

Tijdens de kermis gaat circus Carero openluchtvoorstellingen geven. Dit circus, met de jongste circusdirecteur van Nederland gaat zo’n vier keer per dag optreden.

Spoorzone

Van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli nemen de grootste feestconcepten van Nederland de Tilburgse Spoorzone over. Daarnaast staan er dit jaar foodtrucks, is er een grill & chill area waar je bbq-gerechten kunt eten, een zwembad en nog meer entertainment. En net als voorgaande jaren is de entree helemaal gratis.

Desperados Road Show

Er komen dit jaar twee hoofdpodia te staan tijdens de Desperados Road Show: The Highway en The Junction. De mainstage van vorig jaar heet dit jaar The Highway en wordt een stuk groter. Op beide podia worden verschillende concepten van Tilburgse bodem afgewisseld. Soepel by Desperados, Disco Snolly, Ik Mis de Zeroes en Sjannies Schuurtent, maar ook collectieven als Rwind, Smerrig en Café de Puinhoop van Puinhoop Kollektiv kun je verwachten. Ook staat Tilburgs grootste Silent Disco er weer.

Q-music the Party: FOUT!

Ook nieuw dit jaar is de Q-music the Party FOUT! De dinsdag van de Tilburgse Kermis is traditioneel omgedoopt tot kermiscarnavals dinsdag. En met heel veel foute muziek en meezingers op het podium doet Desperados Road Show daar gewoon aan mee! De organisatie roept iedereen op om op deze avond zo fout mogelijk gekleed naar de kermis toe te komen.

Badeendenrace

Na het overweldigende succes van de Badeendenrace in 2017 en 2018 organiseert het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant ook in 2019 weer een spectaculaire Duckrace! Doe jij dit jaar ook weer mee? Check bij hen de website voor meer details en scoor jouw eendje!

Afbeeldingsresultaat voor badeendenrace
Badeendjes in de Piushaven (foto van www.badeendenracetilburg.nl)

Kermisrun

Op zaterdag 20 juli, de eerste zaterdag van de Tilburgse Kermis, keert het nu al populaire evenement terug met een vernieuwd parcours. De binnenstad van Tilburg en het terrein van de Tilburgse Kermis vormen opnieuw het decor van dit leuke hardloop evenement. De inschrijving voor de tweede editie is reeds geopend.

Attracties

De gemeente heeft de plattegrond vrijgegeven waarop de attracties terug zijn te vinden. Hieronder een kort overzicht van het vele groot vermaak, maar al snel zul je de volledige lijst op onze website terugvinden, inclusief de interactieve plattegrond natuurlijk – die werkt met gps ook op het kermisterrein, handig!

De Chaos is terug!

Besterdplein
01. Autoscooter
02. Cake Walk
03. Power Polyp
04. Zweefmolen

Besterdring
05. Glazen Doolhof
06. Wip
07. Show Time Afterburner
08. Rupsbaan
09. Europe Flyer

Nsplein
10. Air
11. Laser Pix
12. Break Dance No.1
13. Reactor
14. Air Race Bungee
15. Funhouse

AIR komt op het NSplein in 2019!

Spoorplein
16. Spinning Coaster XXL
17. Ghost Rider
18. Flipper Playball
19. Autoscooter

Heuvel
20. Disco Jumper XXL
21. New York Dancer
22. Sound Machine
23. Magic Mouse
24. Haunted Castle
25. Chaos

Heuvelring
26. Hell Raiders Booster
27. Wip

Piushoek
28. Around the World XXL

Paleisring
29. XXL Höhenrausch
30. Snow Jet
31. Haunted Mansion

Stadhuisplein
32. Gladiator
33. Polyp
34. Funhouse
35. Reuzenrad ‘Sky Club’

De hoogte in met Gladiator!

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten rondom het kermisterrein, de Tilburgse kermis begint dit jaar op vrijdagmiddag 19 juli 2019.

error: Content is protected !!