Aangekondigde topper laat het afweten.

Het had het letterlijke middel- en hoogtepunt van de aankomende kermis moeten zijn: een 80 meter hoge attractie midden op de Heuvel, maar de 80 meter hoge vrije val toren van de Duitse exploitant Goetzke, zal niet in Tilburg verschijnen.

Kermisfans hadden al snel door dat er iets niet klopte, er reizen maar een paar van dergelijke attracties door Europa en deze verschenen allemaal op de lijsten van andere kermissen.

De beoogde toren, die gehuurd zou worden door een Nederlandse exploitant, staat op de lijst voor het Duitse Duren, waar de beroemde “Annakirmes” op 26 juli losbarst.  Waarschijnlijk zijn de exploitanten er onderling niet uitgekomen, maar dat is speculatief.

Skyfall
Skyfall

Black Hole
Eerder was al bekend dat de indoor achtbaan ‘Black Hole” niet zou komen, deze populaire attractie stond twee keer op de Besterd en zou nu op het Koningsplein komen. De achtbaan is voor een heel seizoen gehuurd door een Duits pretpark.

Reuzenrad
Het is niet vreemd dat er wijzigingen zijn in het aanbod, dit komt vrijwel ieder jaar voor. Zo stond er in 2013 plots geen reuzenrad op de Tilburgse kermis, iets wat veel Tilburgers toch aan het hart gaat. Dit jaar hoopt de gemeente op de komst van het hoogste reuzenrad wat ooit in Tilburg heeft gestaan. Dit rad komt uit Duitsland en kenmerkt zich vooral door zijn kleur en verlichting.

Ondanks het ontbreken van twee beeldbepalende attracties, blijven er meer dan genoeg mooie zaken over die meer dan de moeite waard zijn, denk aan de Teststrecke, The Tower, Inversion XXL en al die andere bedrijven die weer 10 dagen lang opgesteld staan in het centrum van Tilburg deze zomer!

 

error: Content is protected !!