2016: Een bijzondere kermis editie !

De Tilburgse kermis belooft heel wat voor 2016. Een aantal hoogtepunten en wijzigingen plukken wij er even voor jullie uit.

Nostalgie
Allereerst de verhuizing van de nostalgische kermis naar het Koningsplein. Het gemeentehuis in Tilburg, en het pleintje wat er achter ligt, gaan op de schop. Dit zal een meerjarenplan zijn en daarom moest de nostalgische kermis uitwijken. لعبة البولينج Er waren een aantal locaties, waaronder de Besterd en het Pieter Vreedeplein, maar beiden werden niet geschikt geacht. Het Koningsplein wel – hoewel misschien niet de meest sfeervolle locatie – en het ziet er naar uit dat daar iets moois van gemaakt gaat worden. De wethouder heeft beloofd om het plein wat groener te maken, door bijvoorbeeld de mobiele plantenbakken daar te laten staan, zodat het minder kil is qua aanzicht.

Reuzenrad
Wat ons als kermisliefhebbers zeer verheugd, is dat er dit jaar in Tilburg niet een, maar twee hooggaties te vinden zijn! Een heel mooi verlicht rad op het NSplein en een nostalgisch rad op het Koningsplein. Dit laatste rad is gebouwd in 1937 en is een Amerikaans model.
Zo eentje met de bankjes allemaal naar dezelfde zijde gericht, die je kent uit de speelfilm Grease, of de talloze TV series die wel eens een Amerikaanse kermis aandoen.

tk_rondje_large

Route
Wat dit jaar verder voor een grote verandering gaat zorgen, is de nieuwe route. De kermis begint gewoon bij het stadhuis en eindigt op het Besterdplein, maar halverewege dit lange lint kun je plots afslaan richting het station. Wees niet ongerust dat je daar doodloopt, de gemeente heeft daar een rondje gecreëerd, waardoor je onder het spoor doorloopt – door de nieuwe tunnel – en aan de andere kant de attracties terug kunt volgen naar het NSplein.

Attracties
In dit rondje staan niet de minste attracties. Denk bijvoorbeeld aan de Tagada, die vorig jaar de boel op stelten zette met zijn aanstekelijke show, of The Tower, de X-factory en zelfs een polyp. Het is voor iedereen nieuw, uitproberen en kijken hoe het bevalt in de nieuwe spoorzone van Tilburg. ازاى اربح فلوس من النت

Iemand merkte op een veelbezocht forum al op “het lijkt wel een Duitse kermis op het NSplein” – niet alleen het NSplein, maar ook het Besterdplein staat voller dan andere jaren, zo lijkt het dan toch tenminste. Van de grote XXL schommel, de star-flyer, de Cobra achtbaan en nog een bijzondere gast. Op het Besterdplein een van de betere breakdances van Nederland en de XXL spinning coaster.

Ghost Rider
Even een korte geschiedenis, we zijn immers kermisliefhebbers, over de bouwer van de Ghost Rider – want over deze unieke attractie hebben we het.
Jaren geleden bedacht de fabrikant HUSS de breakdance. Een aantal fabrikanten namen dit ontwerp over, maar geen enkele bleek zo succesvol als het origineel.
Ook het Nederlandse Mondial bracht een variant op de markt, namelijke de shake. Eerst nog zonder overslag gondels, maar al snel volgde een versie waar je overdekop in kon. Vorig jaar stond in Tilburg nog de Commander, dat was zo’n molen van Mondial.

Huss zat ook niet stil en het antwoord kwam met de HUSS Booster – je gaat nog steeds overdekop, maar dan anders: op zijn kantje.
Wat de zaak uniek maakt, is dat het het enige reizende exemplaar ter wereld is. De HUSS fabriek ging namelijk failliet en op een pretpark variant na, zijn er geen kermismolens meer gekomen van dit type. Zonde, want de rit is werkelijk heerlijk! إدين هازارد Deze winter krijgt de attractie zijn nieuwe spookthema en als zodanig is hij ook nog nooit eerder in Nederland te zien geweest.

Zie hieronder de video van het model dat in het pretpark staat en reken maar dat er op de kermis nog een tandje bijkomt!

De 2016 editie van de Tilburgse kermis is dus anders, met een paar kersen op de spreekwoordelijke taart.

Verder zijn er natuurlijk de themadagen: blauwe zondag, roze maandag, caribische avond, de kindermiddag en de gehandicaptenmiddag. Wij houden jullie op de hoogte!

error: Content is protected !!